5 de desembre de 2020 5/12/20

El PSPV-PSOE se suma a la manifestació del pròxim dilluns a Nules en defensa del sector citrícola

El PSPV-PSOE se suma a la manifestació del pròxim dilluns a Nules en defensa del sector citrícola - (foto 1)

  La secretària d'organització del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Estíbaliz Pérez, ha anunciat hui que el Partit Socialista estarà present en la gran manifestació que se celebrarà dilluns que ve dia 25 de febrer en la localitat de Nules en defensa del sector citrícola. La delegació socialista estarà integrada per alcaldes, regidors i altres càrrecs orgànics i institucionals, i estarà encapçalada pel secretari general provincial, Ernest Blanch.

  Ha explicat, que “una vegada més, com ha succeït en totes les mobilitzacions convocades fins ara, el PSPV-PSOE reforçarà amb la seua presència les justes reivindicacions de la citricultura castellonenca”.

  Un suport que s'està prestant en tots els àmbits, “en les manifestacions, en les gestions dels governs d'Espanya i de la Generalitat, i en les accions dels nostres diputats i en el Europarlament a Brussel·les”.

  Estíbaliz Pérez considera “molt positives” totes les actuacions que realitzen els governs de Pedro Sánchez i Ximo Puig des de la irrupció de la crisi dels cítrics, la labor dels quals està contribuint a la implicació del conjunt de la Unió Europea en la solució d'aquest problema. En aquest sentit, ha destacat que “la insistència i el lideratge del President Puig han fet possible que els ports del nord d'Europa, en els quals no se sol treballar amb taronges i mandarines, siguen conscients que resulta imprescindible la realització d'estrictes controls fitosanitaris com a mesura preventiva que evite la propagació de plagues i malalties”.

  La dirigent socialista també ha destacat que “després de 20 anys d'inacció del Partit Popular, hui la Generalitat Valenciana està fent passos per a aconseguir la necessària reorganització del sector”. “El que no pot ser és que cadascun continue fent la guerra pel seu compte. Els agricultors han de mantindre la propietat dels seus terrenys però unint forces i estratègies, confiant la gestió a professionals ben formats que, en col·laboració amb l'administració, siguen capaces de realitzar la millor planificació i de donar eixida a la producció dins del termini i en la forma escaient i amb un preu raonable”.

  “Perquè el que no pot ser és que les 154 cooperatives valencianes i moltes altres empreses que comercialitzen taronges i mandarines acudisquen als mateixos compradors europeus perquè aquests acaben comprant a un preu irrisori; si el sector acudira unit, amb una única oferta, s'aconseguiria un preu molt més elevat”.

  Estíbaliz Pérez està convençuda que la planificació resulta imprescindible per a la comercialització i per a la producció “perquè si volem ser competitius, hem d'entendre que no podem produir el quilo de mandarines a 22 cèntims si en altres zones, com a Almeria, es fa a tan sols 8 cèntims”.

  Es tracta d'una planificació en la qual han de treballar conjuntament el sector i l'administració, “una tasca en la qual, lamentablement, portem molts anys de retard perquè durant els 20 anys de governs del PP en la Generalitat, no va haver-hi cap planificació perquè en aquella època des del poder es va propagar la idea que la terra era més rendible si es destinava a la construcció de xalets”.

  L'alcaldessa d'Almenara també atorga molta importància al projecte de la Generalitat Valenciana per a crear un lobby permanent a Brussel·les que defense els interessos dels cítrics valencians i la decisió dels governs espanyol i valencià de promoure campanyes de promoció de taronges i mandarines a Espanya i a Europa”.

  Pujar