elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aprova una resolució perquè els ajuntaments disposen dels mitjans necessaris per a dur a terme polítiques d’igualtat

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aprova una resolució perquè els ajuntaments disposen dels mitjans necessaris per a dur a terme polítiques d’igualtat
  • La secretària d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere i alcaldessa d'Altura, Rocío Ibáñez, assenyala que, “encara que enguany no podrem eixir als carrers, la lluita pel feminisme és més necessària que mai”

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat una resolució per reclamar la necessitat de dotar les entitats locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les competències en matèria d’igualtat, i garantir l'impuls d'actuacions que contribueixen a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible. La proposta va ser presentada i defensada per la secretària d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere i alcaldessa d'Altura, Rocío Ibáñez, en el comité provincial amb motiu de la reivindicació el pròxim 8 de març del Dia Internacional de la Dona i va comptar amb el suport unànime de la comissió executiva.

Ibáñez, assenyala que “enguany, el 8 de març serà diferent. Patim una pandèmia mundial que no ens permet ajuntar-nos, ni tocar-nos, ni abraçar-nos. Enguany no podrem eixir als carrers a manifestar-nos. I per això, la lluita pel feminisme i la igualtat, la lluita pels drets de les dones és més necessària que mai”.

A més a més, la secretària d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere destaca que “cal estar atentes i atents”, ja que “els avanços que s’havien assolit en els darrers temps estan en perill de retrocés perquè la pandèmia reforça desigualtats i vulnerabilitats en els sistemes socials, polítics i econòmics. Resulta evident que esta, com qualsevol crisi, afecta més a les persones amb més vulnerabilitats associades”.

“Per això, des del partit socialista, i a tots els ajuntaments on participem, que som la primera porta a la ciutadania de les polítiques públiques, hem de fer un major esforç per contribuir a la igualtat real entre dones i homes, donant suport a les propostes d’igualtat per millorar la vida de les persones, de totes les persones”, conclou Ibáñez.

Iniciativa

La iniciativa convida a la ciutadania a reivindicar un futur sense discriminació, “on homes i dones formen part de la nostra societat en igualtat de drets i responsabilitats”. “Reconeixem que la desigualtat es fonamenta en creences i comportaments amb base estructural diversa, i assumim la importància de promoure accions formatives i de sensibilització social”, es diu a la resolució.

Així mateix, es destaca la necessitat d’intensificar, des del municipalisme, polítiques d’igualtat de caràcter interseccional i transversal (des de la mobilitat, atenció a col·lectius vulnerables, coeducació i conciliació, fins a infraestructures i esport) i a dotar-les econòmicament mitjançant l'elaboració de pressupostos amb perspectiva de gènere.

La resolució també dona suport a les dones que viuen en l’àmbit rural i insta a augmentar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació i l'emprenedoria, i l'educació per a la igualtat d'oportunitats, especialment, en este àmbit.

Pandèmia

En relació amb el context actual d’emergència sanitària, la resolució reclama la ratificació del Conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball (OIT ) per a la dignificació del treball a la llar i les cures. Finalment, es manifesta la importància d'aplicar i implementar la normativa vigent en matèria d'igualtat retributiva entre dones i homes i reafirmar el compromís del partit socialista amb la igualtat de tracte i d'oportunitats i amb el ple establiment d'una igualtat real i efectiva.

Pujar