23 de febrer de 2020 23/2/20

El PSPV-PSOE de Castelló aprova una resolució perquè els ajuntaments de la província condemnen els atacs violents a les seus del partit

El PSPV-PSOE de Castelló aprova una resolució perquè els ajuntaments de la província condemnen els atacs violents a les seus del partit - (foto 1)
  • El secretari general de l'executiva provincial qualifica les actuacions de “contràries als principis democràtics i pluralisme polític”

El ple de l'executiva del PSPV-PSOE de Castelló ha aprovat per unanimitat una moció perquè els ajuntaments de la província condemnen els últims atacs violents a les Cases del Poble i la seu federal del carrer Ferraz, perpetrats per grups extremistes.

El secretari general dels socialistes, Ernest Blanch, ha instat a condemnar aquest tipus d'actuacions “contràries als principis democràtics i al pluralisme polític com un dels valors constitucionals de la nostra norma fonamental”.

Blanch ha recordat que les seus del partit socialista a la província de Castelló també han sigut objecte d'atacs feixistes en diverses ocasions. L'últim va ser la matinada del 14 d'octubre quan les seus de Castelló, Borriana, Nules i Almassora van ser pintades amb la frase “El Valle no es toca”, davant la imminent exhumació de Francisco Franco.

“Els atacs que estem patint són conseqüència del discurs de l'odi promogut per l'extrema dreta però no aconseguiran acovardar-nos i no deixarem de defensar el que és just. La violència i la intolerància no té cabuda en la nostra democràcia i la raó està de la nostra part”, ha manifestat Blanch.

En la moció s'expressa la més enèrgica repulsa cap als atacs perpetrats a diverses seus per part de grups d'extrema dreta i condemna “l'intent d'impedir la lliure expressió dels valors socialistes que, cada dia, realitzen milers de persones en seus, grups municipals o qualsevol altre fòrum públic, on treballem amb l'únic objectiu de millorar la vida i el benestar del nostre veïns”.

A través d'aquesta proposta, també es vol traslladar la “profunda preocupació” del partit socialista per l'actuació de “grups intolerants contra les nostres agrupacions” així com “contra les seus d'altres formacions polítiques que també s'han vist afectades per atacs de grups extremistes”.

Davant aquesta situació, “els demòcrates hem de mostrar unitat davant qualsevol mena de violència i intent d'intimidació. El pluralisme polític es fonamental en el reconeixement a l'expressió lliure de les preferències ideològiques, per part de la ciutadania espanyola, perquè els qui compartim els valors constitucionals, som conscients que la discrepància política no és més que un debat democràtic sobre com cada opció entén que s'han de plantejar respostes polítiques als problemes i desafiaments que té la nostra societat”, conclou la moció.

Pujar