28 de novembre de 2020 28/11/20

PP: "El PSPV desvirtua el Dia de la Província"

PP: "El PSPV desvirtua el Dia de la Província" - (foto 1)

    El 15 de desembre de 2014, Javier Moliner, en qualitat de president de la Diputació de Castelló, va presentar en Junta de Portaveus la convocatòria del Dia de la Província. L'objectiu “era reconéixer als 135 municipis de Castelló en un dia assenyalat, el dia del Pregó, que en plenes festes de la Magdalena, festeja i posa en valor cadascuna de les identitats d'aquesta província”.

    Cinc anys més tard, José Martí, "ha desvirtuat l'acte", lamenta Vicent Sales, diputat i portaveu del Grup Popular en la institució. “Ha convertit el Dia de la Província en el Dia de la Diputació, ja que l'argument que esgrimeix és que el 16 de maig de 1822 va ser la data de constitució administrativa de la institució”. Una decisió amb la qual “relega el protagonisme de la província per a posar el focus en el Palau de les Aules, quan precisament l'esperit d'aquest acte era el de posar en valor les fortaleses de cada municipi de la nostra província”.

    Per a Sales, no sols ha fallat el fons, sinó també les formes. Moliner va convocar una Junta de Portaveus el 15 de desembre de 2014 per a informar la resta de grups de la institució de la convocatòria de l'esdeveniment, del seu esperit i els seus objectius. Aquesta participació i consens que van definir la gestió del PP durant el mandat de Moliner “s'ha perdut en mans de l'esquerra”.

    La decisió unilateral era coneguda pel PP el mateix dia en què el president de la Diputació el donava a conéixer als mitjans de comunicació. “Una data l'esperit de la qual era el d'unir i el de posar en valor a la nostra província, que es va cultivar en el si de la participació i la implicació de tots, s'ha modificat per a perdre la seua essència sense comptar amb l'opinió de la resta de partits que formem part de la institució”. “L'acció parla per si sola i evidència quin és el tarannà dels qui hui governen la Diputació”. Des del PP, “continuarem apostant per donar protagonisme als nostres pobles, al territori i a l'orgull de pertinença a aquesta terra privilegiada. I ho farem front als qui desitgen posar en valor una institució la funció de la qual, en la nostra opinió, ha de ser la de servir a la província perquè siga Castelló l'única que brille”.

    Pujar