elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "El PSOE demana als seus alcaldes a través d'una circular que no mostren duel per les víctimas"

PP: "El PSOE demana als seus alcaldes a través d'una circular que no mostren duel per les víctimas"
  • L'alcalde de Vila-real, el socialista José Benlloch, reconeix públicament en ple la existència de la consigna política contra les banderes a mitja asta i el dol públic

El PSOE ha remés una circular interna als seus alcaldes perquè en els municipis en els quals governa no es mostre duel per les víctimes. La notícia l'ha donada precisament un socialista, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ahir en el ple celebrat en el municipi agraïa públicament al portaveu del PP, Héctor Folgado, la seua proposta d'hissar a mitja asta les banderes i mostrar respecte i solidaritat amb les famílies que han perdut a un ser estimat com a conseqüència del coronavirus.

“El PSOE ha generat cert debat en aquesta qüestió. Fins i tot ha enviat una circular perquè als pobles governats pel PSOE no mostràrem duel en aquests moments”, reconeixia obertament ahir en ple José Benlloch, alcalde de Vila-real. I afegia: “jo crec que és d'una dignitat important”.

Miguel Barrachina, president del PP a Castelló, ha considerat “escandalós” que el PSOE haja sigut capaç de negar a les víctimes el degut respecte i duel per part de les institucions públiques per “pur interés polític”. Per al dirigent provincial, “és la mostra inequívoca de com està gestionant Pedro Sánchez aquesta tragèdia sanitària: ocultant la veritat als espanyols per a evitar convertir-se en víctima política de la pandèmia”.

Barrachina ha mostrat el seu respecte i solidaritat amb les milers de famílies, 124 a la província de Castelló, que han perdut als seus familiars segons xifres 'oficials'. “El nostre afecte, solidaritat, respecte i condolences. Ho hem fet en les institucions en les quals vam governar perquè considerem que no és una qüestió que requerisca debat. És un dret de les víctimes i una obligació moral dels qui tenim responsabilitats públiques demostrar el nostre respecte cap als morts”.

Pujar