30 de novembre de 2020 30/11/20

PP: 'El PSOE castiga al sector ceràmic i condemna al tancament al 30% de fàbriques de cogeneració'

PP: 'El PSOE castiga al sector ceràmic i condemna al tancament al 30% de fàbriques de cogeneració' - (foto 1)

  El major càstig de la història per al sector ceràmic de la província de Castelló. L'anunci del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030 del Partit Socialista condemna al tancament d'una de cada tres plantes dedicades a la cogeneració en la província, augmentant els costos de producció i obligant a retallar un 35% la producció i fins a un 30% la potència generadora d'energia neta per al sector ceràmic.

  cal recordar que les inversions realitzades per les empreses ceràmiques de la província en les seues plantes de cogeneració els permet aprofitar la calor per a transformar-ho en energia elèctrica, i que que d'una altra manera es tiraria, reduint fuertamente les emissions de CO2. L'obligació de tancar moltes d'aquestes instal·lacions és una garrotada històrica per a un sector "que sempre s'ha distingit per ser responsable, per adaptar-se a les necessitats climàtiques i per cercar sempre la innovació" i que a més "són el principal motor en la creació d'ocupació estable en la província de Castelló", tal com ha explicat el responsable d'Economia del PP de Castelló, Salvador Aguilella.

  El plantejament socialista, com ja va succeir amb el diésel, o com va succeir fa un any en els Corts Valencianes, on el Pacte del Botànic van incrementar la taxa sobre l'eliminació de residus, que està castigant sobretot al sector ceràmic, implica una imposició "en contra del sentit comú, de les peticions del sector i experts, i danyant a un sector econòmic fonamental per a Espanya.

  Aquest atac sense precedents en la història de la província "és un colp molt dur d'assumir que fins i tot afecta al PIB nacional" pel que el popular ha exigit al PSOE "que frene d'una vegada aquests atacs" ja que "sembla que el PSOE té una obsessió destructiva amb aquesta província".

  Per a Aguilella, les polítiques socialistes "són sempre sinònim d'atur, ocurrències i destrucció d'oportunitats econòmiques, però aquesta vegada s'han passat de la ralla i des del PP anem a fer tot el que estiga en la nostra mà per a parar aquesta barbaritat que pot ser o problema molt greu per a la província de Castelló i l'ocupació de milers de veïns".

  Pujar