1 d’octubre de 2020 1/10/20

La província de Castelló completa els seus projectes de gestió de residus en aprovar el del Consorci C2

  • Julià Álvaro ha destacat la seua importància, per ser un acte administratiu que es produïx cada 20 anys, així com l'impuls de la conselleria a este tipus de projectes

  • Contempla la modernització de les antigues instal·lacions de tractament d'Onda, amb més de 50 milions d'euros i una millora del 30% del rendiment ambiental

El Consorci de Residus de la Zona C2 de la Comunitat Valenciana, compost pels municipis de Castelló de la Plana, Onda, Vila-real, L'Alcora, Benicassim, Betxí, Borriana, Almassora, així com altres localitats de la zona central de la província de Castelló, ha aprovat el seu nou projecte de gestió de residus urbans.

El secretari autonòmic de medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha descordat la importància de l'aprovació d'este projecte de gestió, un acte administratiu que només es produïx una vegada cada 20 anys, aproximadament. La col·laboració de la conselleria, junt amb el consorci i l'Ajuntament d'Onda, ha servit per a impulsar un projecte que es trobava paralitzat.

El pla contempla la modernització completa de les antigues instal·lacions de tractament de residus d'Onda. Álvaro ha destacat que "l'aprovació d'un nou projecte de gestió implicarà la renovació d'unes instal·lacions antigues de més de 18 anys d'operació". Així mateix, s'ha compromés a "recolzar als consorcis de residus i, en este cas, a l'Ajuntament d'Onda i el seu equip de govern, per la seua labor en el consorci i la seua solidaritat interterritorial".

Es preveu una inversió de més de 50 milions d'euros i una millora del rendiment ambiental de recuperació de més d'un 30 %. Es reduiran, per tant, els percentatges de rebuig d'abocador un 30 % addicionals respecte dels actuals de l'antiga planta d'Onda. A partir d'este moment, la província de Castelló disposa de projectes de gestió en les tres àrees i passa a ser la primera de la Comunitat Valenciana a arribar a esta situació.

El secretari autonòmic de medi ambient, Julià Álvaro, ha volgut agrair l'esforç, solidaritat i consideració que tots els consorcis de la província de Castelló estan tenint en la situació actual de gestió de residus a la Comunitat Valenciana. Així mateix, Álvaro ha indicat que "este és el camí que s'ha de seguir en la nova gestió de residus". Estem actuant, de la mateixa, manera en tots els consorcis de la Comunitat Valenciana", ha afegit.

En les pròximes setmanes, altres consorcis de residus, com el V5 de la província de València o els de la província d'Alacant, han d'aprovar, igualment, el seu propis projectes per a garantir les millores en la gestió dels residus i en les seues instal·lacions. L'objectiu és "reduir dràsticament els percentatges de rebuig d'abocador i convertir en visitables totes les instal·lacions de tractament de residus, convertint-les en instal·lacions per a la ciutadania i totalment transparents", ha destacat el secretari autonòmic.

En la reunió d'avui del Consorci C2 també ha 'sha elegit presidenta a Ali Brancal, en substitució d'Enric Nomdedéu, que recentment va ser nomenat secretari autonòmic d'Ocupació.

Pujar