2 de desembre de 2020 2/12/20

El PP proposa una línia d'ajudes per a la desinfecció de vies públiques

El PP proposa una línia d'ajudes per a la desinfecció de vies públiques - (foto 1)
  • El Pla Social i Econòmic que el PP ha presentat en Diputació incorpora ajudes directes perquè els ajuntaments puguen crear o reforçar el servei de neteja viària

  • L'actuació a Toga “no ha de ser aïllada. S'ha de reforçar i replicar en la província. Hi ha 50 mil·lions per a fer-ho possible”, assenyala la diputada del PP, Mª Ángeles Pallarés

El Grup Popular en la Diputació de Castelló ha sol·licitat a la institució que habilite una línia d'ajudes perquè els ajuntaments de la província puguen crear, o en el seu cas reforçar, el servei de desinfecció de via pública per a reduir la càrrega viral provocada per la pandèmia del coronavirus.

La iniciativa, registrada hui, respon a les demandes de molts municipis de la província “que tenen pocs recursos per a poder afrontar aquesta pandèmia amb garanties”. Així ho ha considerat la diputada provincial del PP, Mª Ángeles Pallarés, qui ha reivindicat una Diputació “útil” capaç de “protegir a la nostra província posant al servei de les famílies els més de 50 milions d'euros de romanents que atresora”.

La iniciativa respon a la carta remesa pel president de la institució als ajuntaments de la província en la qual advertia de la importància d'efectuar neteges de via pública per a reduir la càrrega viral del coronavirus. “Apel·lem a ella. Volem que la província estiga protegida. I què millor que finançar aquestes ajudes al mateix temps que la institució s'encarregue d'adquirir i distribuir el material necessari per a efectuar amb garanties aquest tipus d'actuacions”.

Per a Pallarés, és una prioritat “especialment per als xicotets municipis que, amb escassos recursos, afronten amb la major de les voluntats i solidaritat la lluita contra aquesta pandèmia”. És ací, en opinió de la diputada, “on la Diputació Provincial té una funció clau, com a Ajuntament d'Ajuntaments, i que, per tant, ha de donar la cobertura als qui menys recursos tenen”.

Perquè, tal com ha considerat la diputada provincial del PP, “una setmana després del decret d'estat d'alarma urgeixen accions eficaces, útils i pràctiques per als municipis de la província”. Especialment, ha assenyalat Pallarés, “per als més xicotets, que compten amb una població envellida que és, precisament, el sector més vulnerable per l'efecte del coronavirus”.

“La nostra mà tendida per a agilitar la posada en marxa d'aquesta línia d'ajudes i per a atendre els nostres municipis amb l'objectiu que aquesta situació extraordinària es resolga amb diligència i eficàcia. Perquè existeix un potencial econòmic innegable en Diputació que és el moment de convertir en recursos de protecció per a totes les famílies de la nostra província”.

Pujar