21 de gener de 2021 21/1/21

El PP proposa que el Govern assumisca el cost de les dessaladores de Castelló com va fer a Catalunya

El PP proposa que el Govern assumisca el cost de les dessaladores de Castelló com va fer a Catalunya - (foto 1)
  • Els populars presentaran una PNL perquè s'apliquen criteris d'igualtat i el Govern assumisca el cost davant la incapacitat dels ajuntaments per a fer-lo

El Partit Popular presentarà de manera formal davant el Congrés dels Diputats una proposta perquè el Govern central assumisca el cost de les obres de les dessaladores davant la inviabilitat dels ajuntaments a assumir aquest cost. Una mesura que el Govern central ja ha pres en comunitats autònomes com Catalunya.

Tal com ha explicat hui el senador nacional del PP, Vicente Martínez, “des de Castelló l'única cosa que volem és el mateix tracte que amb altres comunitats autònomes ja que els ajuntaments no poden assumir el cànon que se'ls va exigir en el seu moment”.

En aquest sentit, el senador ha advertit que el Grup Popular presentarà una PNL (Proposició No de Llei) perquè es debata “i s'aplique un criteri d'igualtat als ajuntaments afectats”.

Cal recordar que en 2008 el Govern del PSOE va imposar uns preacords als ajuntaments per a instal·lar les dessaladores. “Però passats tants anys la realitat és una altra completament diferent i som a temps de solucionar un greu problema que pot hipotecar els problemes que esdevenen d'aquesta mala gestió realitzada per Governs socialistes”.

Aquesta proposta sorgeix després d'una reunió amb els alcaldes i portaveus del PP els qui consideren que la imposició que es va posar en el seu moment als Ajuntaments és inassumible en l'actualitat per a les administracions locals “i el Govern ha d'implicar-se i prendre mesures”.

Pujar