1 de desembre de 2020 1/12/20

El PP proposa que la central de compres de Diputació permeta als alcaldes adquirir màscares i material de protecció

El PP proposa que la central de compres de Diputació permeta als alcaldes adquirir màscares i material de protecció - (foto 1)
  • Els populars creen que la Diputació hauria d'ajudar als alcaldes de tota la província en l'adquisició de material i en el repartiment de test per a frenar els contagis

  • Sales: “És el moment que la Diputació es pose al servei del que necessiten els 135 municipis de Castelló”

El grup popular en la Diputació ha plantejat hui que la institució provincial pose a l'abast de tots els alcaldes la possibilitat de comprar a preus competitius màscares i material de protecció a través de la central de compres que es va crear durant la gestió del Partit Popular de la institució provincial.

Aquesta central de compres permet als alcaldes accedir a serveis que en comprar-se en grans quantitats resulta més eficaç. Tal com ha explicat el portaveu popular hui, Vicent Sales, “és fonamental que en lloc que hi haja diversos contractes amb un proveïdor per a, per exemple, comprar màscares, es faça a través de la central de compres de Diputació el que permetrà abaratir costos i guanyar eficàcia”.

És una eina desenvolupada a l'empara del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic aprovat per Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre per a facilitar l'adquisició de béns, serveis i subministraments que per les seues característiques siguen susceptibles de ser utilitzats amb caràcter general per tots, incloent la pròpia institució provincial.

Sales recorda que el Govern central i la Conselleria no han sigut capaces d'habilitar mecanismes perquè la gent accedisca a aquest material el que ha fet que els ajuntaments estiguen gestionant l'adquisició de material, “per això pensem que és important que la Diputació oferisca aquesta possibilitat i es pose al servei dels 135 municipis de la província”.

El PP sol·licita test massius per a la província de Castelló

Vicent Sales ha recordat que el grup popular ha proposat a la Diputació que ajude a repartir test massius entre els municipis perquè es puga frenar la pandèmia del coronavirus i frenar els contagis. “És el moment d'estar al servei del que demanen els alcaldes” i, el portaveu recorda que “l'única forma que està demostrat que funciona per a frenar el virus són els test massius a la població”.

Pujar