30 de novembre de 2020 30/11/20

El PP presenta un pla econòmic i social per a posar els recursos de Diputació al servei de la província

El PP presenta un pla econòmic i social per a posar els recursos de Diputació al servei de la província - (foto 1)
  • Ajudes directes per a atendre a majors i depenents, suspendre el període de pagamet de tributs, suport a municipis turístics i eliminació del pagament d'interessos de demora

  • El portaveu del PP, Vicent Sales, assenyala que “ara més que mai, el PSPV ha de garantir que els recursos d'aquesta institució són útils a les famílies de la província”

MÉS FOTOS
El PP presenta un pla econòmic i social per a posar els recursos de Diputació al servei de la província - (foto 2)

El Partit Popular ha presentat un pla econòmic i social que registrarà en la Diputació Provincial de Castelló per a garantir que la institució “posa tots els seus recursos al servei de la província”. Així ho ha reclamat Vicent Sales, portaveu del PP en la Diputació Provincial de Castelló, qui ha reivindicat l'esperit d'una Diputació útil, “ara més que mai”.

La salut econòmica de la institució “obliga a establir un pla de prioritats en el qual per damunt de qualsevol mesura està la salut”. Garantit aquest extrem i “complint els protocols establits per les institucions públiques en un Estat d'Alarma, és necessari que des d'aquesta institució siguem capaces d'estar a l'altura del que esperen de nosaltres els ciutadans”.

Per aquest motiu, “és una prioritat que s'establisquen ajudes directes i assessorament tècnic perquè tots els municipis menors de 20.000 habitants posen en marxa o, en el seu cas augmenten, el Servei d'Atenció Domiciliària per a cobrir les necessitats dels majors i persones dependents”.

“Aquesta institució ha de vetlar pels més vulnerables i, per això, aquest servei ha de prestar-se per professionals que cobrisquen les necessitats bàsiques que garantisquen el confinament”, ha assenyalat Sales. “La salut dels nostres veïns és una prioritat i la Diputació disposa de recursos per a garantir que aquestes necessitats estan cobertes en tot el territori provincial”.

Així mateix, “apostar pel teletreball no és una opció, és una obligació allà on siga possible. Per això, els recurs de l'àrea d'informàtica i comunicacions han de posar-se al servei de la província”.

Mesures extraordinàries “que no poden ignorar la necessària contenció d'una crisi econòmica que se cern sobre la nostra província i que afecta letalment pimes, autònoms, empreses i comerciants”. En aquest sentit, des de la Diputació s'ha d'apostar per “suspendre el període de pagament voluntari dels tributs i taxes dels ajuntaments als quals se li presta el servei de gestió de la recaptació”. 

Una acció que ha de vindre acompanyada de la “eliminació als contribuents dels interessos de demora pel pagament dels impostos i taxes municipals, sempre, a petició dels ajuntaments”.

Finalment, ha assenyalat Sales, “la nostra mà tendida per a garantir una línia d'ajudes excepcionals per als ajuntaments turístics que s'ha de garantir amb una tramitació urgent de totes les ajudes referides, tant les propostes com les que la institució té pendents de pagament”.

Pujar