24 d’octubre de 2020 24/10/20

C's pregunta al Govern central per les mesures contra la Xylella fastidiosa

C's pregunta al Govern central per les mesures contra la Xylella fastidiosa - (foto 1)

    La diputada del Grup Parlamentari Ciutadans (GPC's) en el Congrés per la província de Castelló, Sandra Julià, ha preguntat al Govern central "per les mesures que pensa prendre contra la Xylella fastidiosa". "Es tracta d'un bacteri els efectes del qual poden ser gravíssims per als cultius de l'olivera, l'ametler, la vinya, el presseguer i especialment, preocupant, en el cas del màxim exponent valencià, els cítrics", ha explicat Julià.

    Per açò, la parlamentària ha qüestionat a l'Executiu nacional "si es van a implantar línies d'ajudes per a subvencionar la instal·lació de malles antitrips o de plàstic per a evitar l'expansió d'una plaga que s'apropa a la província i que ja ha arribat a nombrosos punts d'Europa, així com a les Illes Balears". En aquest sentit, per a la diputada "és necessari posar-se en alerta abans que siga massa vesprada, és a dir, cal emprendre accions serioses i planificades per a matar la Xylella abans que ella ferisca de mort els nostres camps".

    Així, en opinió de Julià "el Govern no pot ni deu mirar cap a un altre costat, per açò des de Cs també li hem qüestionat quant diners pensa destinar en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a afrontar aquesta plaga o si, fins i tot, considera demanar finançament a la Unió Europea".

    Pujar