26 de maig de 2020 26/5/20

El PPCS reclama al Govern que es paguen ja els ERTES als afectats

El PPCS reclama al Govern que es paguen ja els ERTES als afectats - (foto 1)
  • La província acumula més de 64.000 peticions d'afectats per ERTES i hi ha un alt percentatge d'impagaments per part del Govern de Sánchez

La senadora del Partit Popular per Castelló, Salomé Pradas, ha exigit hui al Govern central que amplie la plantilla d'empleats del SEPE (Servei Públic d'Ocupació) perquè es paguen els ERTES pendents. Cal tindre en compte que a la província de Castelló hi ha més de 64.000 sol·licituds d'afectats per un d'aquests Expedients Temporals “i hi ha molts casos d'impagament” el que està generant problemes socials molt greus.

Una situació que preocupa molt al PP de la província. Tant és així que la senadora per Castelló ja va realitzar una contundent intervenció aquesta setmana al Senat d'Espanya davant la ministra de Trbajo, Yolanda Díaz. “L'urgent és que aporten una solució ja perquè s'estan provocant problemes molt greus en les famílies afectades per la mala gestió del Govern de Sánchez”.

La senadora ha preguntat al Govern si estan disposats a acceptar la proposta del PP, continguda en el Pla Activem Espanya, d'estendre els ERTE fins a finals d'any, amb especial atenció a l'hostaleria, el turisme, comerç i indústria.

Salomé Pradas ha recordat a la ministra que els governs del presumpte canvi han d'aplicar, a l'hora de la veritat, mesures eficaces que copien del PP, referint-se als ERTE, un procediment que va ser incorporat en la reforma laboral de 2012 i que va ajudar a salvar milers d'ocupacions. “Els ERTE, a més d'aplicar-los, cal pagar-los”, ha dit Salomé Pradas i ha enlletgit a la ministra Díaz que encara, hui dia, milers d'afectats per un ERTE singuen sense cobrar, “hi ha autèntics drames”, i ha preguntat “si aquest és l'escut social que vostés prometien”.

La senadora per Castelló ha lamentat a més “que el Govern estiga jugant amb el treball dels espanyols i mercadejant amb Bidlu el futur del mercat laboral en un moment tan sensible i preocupant com l'actual”.

Salomé Pradas ha insistit que cal estar al costat dels empresaris i els autònoms, perquè això, en la seua opinió, és estar al costat dels treballadors. I, no obstant això, “el govern ataca als empresaris”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar