30 de març de 2020 30/3/20

PPCS: “El PSPV exclou a alcaldies del PP de les ajudes de serveis socials”

PPCS: “El PSPV exclou a alcaldies del PP de les ajudes de serveis socials” - (foto 1)
  • Elena Vicente-Ruiz, diputada del PP, lamenta el “sectarisme” del PSPV, que fixa criteris “segons color polític” i “retalla inversions per a convertir-se en sucursal de Ximo Puig”

La Diputació Provincial de Castelló dirigida pel PSPV i Compromís ha decidit excloure a alcaldies del PP de la nova línia de finançament d'equips base de serveis socials. L'acord aconseguit amb el Consell i que hui s'ha debatut en ple estableix que la Diputació passarà a assumir el finançament dels equips de municipis de fins a 10.000 habitants. No obstant això, enguany el PSPV només finançarà als municipis de menys de 6.000 habitants i ho farà aportant un 90% dels costos. El restant 10% l'hauran de pagar els ajuntaments de fons propis.

“L'arbitrarietat del tall té un clar interés polític”, ha lamentat la diputada provincial del PP, Elena Vicente-Ruiz. “Elevar el límit dels 5.000 als 6.000 habitants garanteix que Borriol, Betxí, Almenara i Torreblanca, tots ells socialistes, entren en el tall”. No obstant això, l'exclusió dels restants, fins als 10.000 habitants, deixa fora a quatre alcaldies del PP (Segorbe, Peníscola, Alcalà de Xivert i Moncofa) enfront d'una localitat amb govern socialista, Orpesa.

Per a la diputada provincial del PP, “és una clara mostra de sectarisme que el PSPV no té complex a aplicar”. Com tampoc “sotmetre a aquesta institució a les exigències econòmiques que Ximo Puig imposa perquè la prioritat del cap del Consell és pagar la cartera d'assessors que no per a d'ampliar”.

Des del PP, que ha rebutjat aquest punt, exigeixen que el criteri de tall no es fixe per interessos polítics sinó per criteris tècnics. Així mateix, “exigim una Diputació útil, perquè mentre el president José Martí cedeix davant Ximo Puig i finança competències que no són pròpies d'aquesta casa, a la província se li retallen inversions en esports, promoció econòmica, carreteres o ocupació”.

Per al PP, la Diputació no pot ser el caixer d'un PSPV que malgasta en assessors i alts càrrecs i nega inversions en sanitat o educació. Aquest “despropòsit” provoca impagaments com hui ha denunciat el portaveu del PP, Vicente Sales, en el debat del Fons de Cooperació. “Aprovem adherir-nos al Fons de Cooperació 2020 i els municipis de la nostra província encara no han cobrat el de 2019”. “És la millor mostra que el PSPV genera càstig i deutes als municipis en els quals hauria de generar ocupació i oportunitats”.

Finalment, el PP ha votat a favor una moció conjunta amb PSPV i Compromís contra la corrupció, i ha defensat, al costat de Ciutadans, la defensa dels òrgans constitucionals enfront dels acords aconseguits per Pedro Sánchez amb ERC i Bildu.

Pujar