elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS protegeix la citricultura que el PSOE destrueix sense inversió ni tractaments

El PPCS protegeix la citricultura que el PSOE destrueix sense inversió ni tractaments
  • PSOE y Compromís rebutgen l'ús de metil-clorpirifos que, no obstant això, citricultors i associacions agràries reclamen per a salvar la campanya de 2022 i evitar la ruïna

  • El portaveu del PP a Diputació, Vicent Sales, lamenta que l'entossudiment de l'esquerra pose en perill “una activitat tradicional que és orgull d'aquesta província”

El Partit Popular de Castelló ha eixit en defensa de la citricultura amenaçada per unes polítiques d'esquerra, les de PSOE i Compromís, que rebutgen els tractaments amb metil-clorpirifos que els professionals del camp reclamen per a salvar les seues collites.

“L'entossudiment de l'esquerra està posant en perill una activitat tradicional que és un orgull per a aquesta província. I lamentablement els camps han acabat amb els seus fruits per terra perquè ni PSOE ni Compromís tenen gens d'interés a autoritzar els tractaments eficaços com l'han fet altres països amb caràcter temporal”.

Per a Vicent Sales, portaveu del PP en Diputació, “no escoltar el sector és demostrar l'allunyat que s'està d'una realitat que està provocant la ruïna de milers de famílies d'aquesta província. Perquè la taronja és sinònim d'ocupació i riquesa per a milers de ciutadans que viuen d'ella directament o indirectament”.

El rebuig que PSOE i Compromís han donat a l'ús de tractaments químics de manera extraordinària mentre s'avança en la cerca de solucions biològiques “constata que no hi ha possibilitat de diàleg amb un Govern que no sols estafa a nivell autonòmic sinó també embene al sector a nivell estatal, com va fer el ministre Luis Planas”.

Des del PP, no obstant això, continuarem defensant als professionals que van avalar la iniciativa que es va presentar en Diputació i que l'esquerra va tombar. “Perquè creiem que AVA, La Unió, Asociex i Fecoav, així com tècnics i agricultors, no s'equivoquen quan sol·liciten aquests tractaments i ajudes per al camp. Els qui s'equivoquen, lamentablement, són els qui hui governen”.

Pujar