20 de setembre de 2020 20/9/20

El PPCS exigeix a Puig lleialtat per a millorar el model de finançament de la Comunitat que va aprovar el PSOE

El PPCS exigeix a Puig lleialtat per a millorar el model de finançament de la Comunitat que va aprovar el PSOE - (foto 1)

  El Partit Popular de la província de Castelló ha exigit ”lleialtat” al president Ximo Puig per a canviar el model de finançament que va aprovar el PSOE en 2010 amb el vot en contra del Partit Popular. Per al president del PPCS, “si els socialistes volen millorar de debò el finançament de la Comunitat Valenciana, Puig ha de deixar les renyines mediàtiques, abandonar el discurs nacionalista del ‘Madrid ens roba’ i treballar braç a braç, des de la responsabilitat, amb el Govern d'Espanya perquè per fi es puga fer justícia amb els valencians”.

  El mandatari popular ha assegurat que “el govern del Partit Popular va a canviar el model de finançament amb el PSOE, no contra ningú com van fer els socialistes en 2010”, quan al costat de partits com a ERC van aprovar un model de finançament que castigava a la Comunitat Valenciana. “Allò que li servia a Ximo Puig en 2010, ara ja no li val. A diferència dels socialistes, al PP el model de finançament ni ens valia llavors ni ara, per açò anem a treballar per a canviar-ho”.

  Barrachina ha apuntat que “Ximo Puig té dues opcions, o continuar amb el discurs victimista o començar treballar de debò per a defensar els interessos dels valencians”.

  Així doncs, el president del PPCS ha recordat que el Govern de Mariano Rajoy és l'únic que aposta fermament per la Comunitat Valenciana en haver injectat 1.300 milions d'euros més que amb l'anterior govern del Pàg. “El Consell ara rep més diners del Govern d'Espanya i no ho usa per a fer col·legis o construir hospitals, sinó que ho destina a engegar la maquinària nacionalista amb l'obertura de la Tv3 valenciana i subvencionant mitjans de comunicació independentistes catalans”.

  Un altre exemple del compromís de Rajoy amb els valencians és que el Govern d'Espanya ha assumit el pagament dels interessos del FLA, la qual cosa ha suposat que la Comunitat Valenciana ha passat d'estar en el 92 al 99% de la mitjana nacional del finançament aprovat pel PSOE. Per a Barrachina, “que el Consell culpe al Govern d'Espanya és part del relat nacionalista, i vista la situació de Catalunya, ja sabem com acaba”.  

   

  Pujar