elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS exigeix en Diputació que el Govern recupere els trens de rodalia entre Vinaròs i Castelló

El PPCS exigeix en Diputació que el Govern recupere els trens de rodalia entre Vinaròs i Castelló
  • Els populars lamenten que es registren amuntegaments als trens tots els dies sense que el Govern central pose solució immediata a aquesta situació

  • Andrés Martínez: “Hem registrat una moció perquè la Diputació ens ajude a alçar la veu en contra d'aquesta injustícia que pateix la província per culpa de Sánchez”

El Partit Popular exigirà en la Diputació de Castelló que el Govern central recupere els trens de Rodalia entre Vinaròs i Castelló davant les retallades dutes a terme per l'executiu socialista a la província de Castelló.

Tal com ha explicat hui el diputat provincial del PPCS, Andrés Martínez, “hem registrat una moció perquè la Diputació ens ajude a fer força i aconseguir que es recuperen les freqüències de trens que el Govern de Sánchez ha retallat”.

I és que a la província la gestió del Partit Popular va permetre que es triplicaren les freqüències de trens. Va ser en 2017 quan, després del compromís del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, del Partit Popular, es va modificar l'Obligació de Servei Públic pel que es va incloure el Maestrat, la qual cosa va fer que “es passara de quatre freqüències a dotze en cada sentit de circulació”, adverteix Martínez.

Aquest fet, que a més va incloure que el preu del bitllet s'igualara als dels trens Rodalia, va permetre que “s'aconseguir una fita de vertebració real a través del transport públic” i que s'igualaren els drets entre el nord i el centre de la província. Tant és així que, per exemple, s'evitava que els estudiants de Vinaròs no es veren obligats a llogar un pis per estudiar en l'UJI, així com la gent que treballava a Castelló.

No obstant això, aprofitant la pandèmia, “el Govern va decidir retallar les freqüències, alguna cosa que ens sembla lògic si la gent no podia eixir de les seues cases” però “una vegada s'ha recuperat l'activitat, no té cap sentit que es mantinguen les retallades “ja que s'estan produint amuntegaments als trens” i “just quan estem parlant que cal mantindre les distàncies socials amb el virus, no és comprensible que es mantinguen les retallades”.

A més, “l'arribada de l'estiu està molt a la vora i és necessari que s'incrementen les freqüències, de la mateixa forma que cal ampliar l'arribada de trens AVE per al turisme aquest estiu”.

Pujar