24 de setembre de 2020 24/9/20

El PPCS eleva esmenes davant el “càstig” del Consell a Castelló en el pressupost de 2017

El PPCS eleva esmenes davant el “càstig” del Consell a Castelló en el pressupost de 2017 - (foto 1)

  El Partit Popular de Castelló ha presentat una elevada bateria d'esmenes per a intentar corregir el càstig que la Generalitat Valenciana a preparat per a Castelló en els pressupostos de 2017. El president del PP a Castelló, Javier Moliner, s'ha reunit amb els diputats autonòmics per a analitzar els comptes de l'executiu valencià i valorar totes aquelles retallades que des del PP pretenen que s'esmenen per a evitar un càstig a la província de Castelló.

  Tal com ha explicat Rubén Ibáñez, responsable de l'àrea econòmica en el grup popular dels Corts, "el pressupost de PSOE i Compromís implica una greu retallada del 20" per a Castelló que afecta a sanitat, educació i, a més, deixa a la província sense inversions per a les infraestructures". Un fet greu ja que "afectará a les oportunitats i al creixement de la província".

  Els diputats han presentat esmenes perquè el Consell execute col·legis, centres de salut, inversions necessàries en els hospitals de Castelló, carreteres que depenen de la Generalitat, plans d'ocupació o d'estímul a sectors econòmics... Ibáñez explica que "el problema sorgeix de l'inici ja que el model de l'esquerra pansa per crear més administració, més empreses, més sous i més despeses el que implica una pujada d'impostos". El PP, en canvi, "apostem per reduir el deute, aprimar l'administració i destinar els recursos a inversions productives, baixant imposats als ciutadans sempre que siga possible".

  Les esmenes que ha presentat el PP van des de la cambra IES de Vila-real al col·legi de Peñalba a Sogorb per exemple, oblits com la reforma del centre de salut d'Alcalà, un pediatre per a Almassora, recuperar les mamografies a Sogorb que han eliminat, ajudes al turisme de Peníscola o al castell d'Onda, el pla de transport a demanda, carreteres com adequar la CV-14 a Castelló, en Alqueries, Benicarló, Aiòder, Almassora, Cinctorres... "hi ha tants i tants oblits que en totes les comarques hi ha greus error".de fet, per a Ibáñez "els oblits de Puig amb Castelló són més grans que tota la província".

  El diputat autonòmic també ha recordat greus oblits com un pla per a la ceràmica i un altre per al moble, finançar un pla d'habitatge amb materials ceràmic "i un llarg etcètera de greus incompliments de Puig cap a Castelló".

  Ibáñez considera que "estos pressuposts pensen a acontentar a PSOE i Compromís en lloc dels castellonencs" ja que "puje sous sous als alts càrrecs mentre redueix la inversió a Castelló". El popular ha advertit que "ademés no saben gestionar, com no paren de demostrar amb els escàndols en sanitat, i per açò han elaborat uns pressupostos ficticis" ja que contemplen una previsió d'ingressos d'1.350 milions d'euros que no existeixen el que ja van fer l'any passat i després va caldre rectificar. Per açò, per unflar els ingressos, i gastar-los sense que realment s'hagen produït, es tan tornant a produir cues de proveïdors, perquè Ximo Puig des del primer minut està gastant el que no té".

  Ibáñez ha reclamat que "ja que no han volgut acordar fins al moment gens amb el PP, que estudien les propostes i rectifiquen la seua postura de càstig cap a una província que no mereix aquest maltractament per part de PSOE i Compromís".

  Pujar