elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem demana a Ascer que cedisca en la negociació del taulell

Podem demana a Ascer que cedisca en la negociació del taulell

    El portaveu de Podem a la província de Castelló, César Jiménez, ha mantingut una reunió amb representants de les seccions sindicals del sector del Taulell de Comissions Obreres i de la Unió General de Treballadors per conéixer l’estat de les negociacions entre les representacions dels treballadors del taulell i la patronal, Ascer, per renovar el conveni col·lectiu d’un sector fonamental per a la província de Castelló. «La pròpia Ascer reconeix que ja van 5 anys de creixement. Doncs bé, en temps de creixement toca redistribuir la riquesa. Ascer li va demanar un esforç als treballadors en temps de crisi, i el van fer, ara la crisi està passant i cal obrir la mà i que la recuperació arribe també a les 16.000 persones que treballen al sector», ha explicat Jiménez sobre la negociació.

    El conveni col·lectiu del taulell afecta a 16.000 persones a la província de Castelló, on es concentra el gran clúster de producció de ceràmica del país. Els representant sindicals estan demanant una pujada salarial equiparada als índexs de creixement del sector en PIB, una clàusula de revisió salarial per evitar pèrdues de poder adquisitiu per una pujada de l’IPC i una disminució de les hores treballades fins les xifres prèvies a la crisi.

    «Durant els últims convenis col·lectius, Ascer ha demanat esforços per sortir de la crisi amb una disminució dels drets laborals i de retallades en els costos salarials; eixa mai serà la nostra aposta, però el govern central va propiciar les condicions perquè fos així amb la reforma laboral de 2012. Doncs bé, ara que s’ha sortit de la crisi no es poden cronificar eixes condicions de precarietat, no es pot tindre la corretja apretada per sempre, ara cal cedir i que la sortida de la crisi li arriba a la gent. No es poden quadrar les grans xifres econòmiques deixant-se la vida de les persones fora, per això li demanem a Ascer generositat en la negociació del nou conveni», afegeix Jiménez.

     

    Pujar