elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els pescadors de cércol de la província de Castelló tornen a faenar després de quaranta-un dies de parada biològica

Els pescadors de cércol de la província de Castelló tornen a faenar després de quaranta-un dies de parada biològica
  • Són 16 embarcacions, 3 del port de Vinaròs i 13 del port de la capital de la Plana

MÉS FOTOS
Els pescadors de cércol de la província de Castelló tornen a faenar després de quaranta-un dies de parada biològica - (foto 2)
Els pescadors de cércol de la província de Castelló tornen a faenar després de quaranta-un dies de parada biològica - (foto 3)

Després d'un mes i deu dies de parada biològica les 16 embarcacions de la modalitat de cércol o de la llum de la província de Castelló, 3 del port pesquer de Vinaròs i 13 del port de Grau de Castelló, tornen a pescar a partir de les 12 de la nit de dimarts.

L'objectiu d'aquesta veda ha sigut preservar els principals bancs de peix blau, d'espècies com l'aladroc i la sardina de la Mediterrània. L'eficàcia d'aquesta parada biològica de quaranta-un dies de durada començarà a avaluar-se a partir del mes de febrer aproximadament.

La veda de cércol es divideix en dues grans demarcacions a la Comunitat Valenciana. La zona nord abasteix des del riu Sénia que fa frontera entre les províncies de Castelló i Tarragona fins a la Gola del Perelló, a la província de València. I la zona sud va des de la Gola del Perelló fins al límit amb la província de Múrcia. Els pescadors de cércol de la zona sud van estar parats des del 6 de desembre de 2020 fins al passat 5 de gener.

La major part de la flota pesquera de cércol es troba als ports pesquers de la província d'Alacant, en ports com el d'Altea, Xàbia i Torrevella.

Els pescadors de cércol dels ports de Vinaròs i Castelló tornaran a fer una segona parada biològica el pròxim mes d'abril.

Indicar que COINCOPESCA, Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, vetla i lluita pels interessos de 20 confraries: 10 a la província d'Alacant, 5 en la de Castelló i 4 en la de València.

Pujar