23 de novembre de 2020 23/11/20

200 persones participen en la marxa contra el càncer de Sant Jordi

200 persones participen en la marxa contra el càncer de Sant Jordi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  200 persones participen en la marxa contra el càncer de Sant Jordi - (foto 2)
  200 persones participen en la marxa contra el càncer de Sant Jordi - (foto 3)
  200 persones participen en la marxa contra el càncer de Sant Jordi - (foto 4)
  200 persones participen en la marxa contra el càncer de Sant Jordi - (foto 5)

  Unes dues-centes persones s'han sumat aquest matí a la segona edició de la Marxa Solidària Contra el Càncer organitzada per l'Assemblea Local de l'AECC i l'Ajuntament de Sant Jordi. A les 9 hores d'aquest matí i amb puntualitat britànica es donava el tret d'eixida en la plaça Major i els participants emprenien la marxa que enguany ha comptat amb una novetat, "en aquesta ocasió, s'ha oferit la possibilitat de triar entre dues rutes -ha explicat la presidenta de l'entitat, Raquel Reina-; una, de 8 quilòmetres, molt similar a la de l'any passat i d'escassa dificultat, i, una altra, de 18 quilòmetres, més complicada, per a senderistes més preparats".

  Persones de pràcticament totes les edats -el benjamí, de 7 anys, i el més veterà, de 72 anys- han participat en la marxa solidària. Alguns fins i tot han realitzat el recorregut en companyia de les seues mascotes.

  Al llarg de les dues rutes -que discorrien per llocs emblemàtics del terme, com la zona del Pou dels Montells o el parc natural municipal del Bovalar, entre altres-, s'han habilitat punts d'avituallament per a fer més suportable l'activitat. A més, una vegada completats tots dos traçats, els caminants han pogut reposar forces al Fossar Vell. En aquest recinte, l'organització ha instal·lat una zona de descans, amb taules i cadires, i ha repartit entrepans i refrescos entre els participants. També els han obsequiat amb un motxilla a cadascun.

  Raquel Reina ha destacat l'èxit de la convocatòria, "s'han superat les expectatives perquè hi ha hagut molta gent que s'ha apuntat a última hora i també hem rebut donacions d'empreses i persones que han volgut col·laborar encara que no han participat en la marxa; el balanç és molt positiu i ens consta, perquè ens ho han comentat, que els assistents han gaudit molt amb l'activitat i s'ho han passat molt bé".

  Per la seua banda, l'alcalde en funcions, Iván Sánchez, ha tingut paraules d'agraïment per a l'associació local, els voluntaris i els participants, "és una entitat que des de la seva creació, fa dos anys, s'ha implicat activament en la lluita contra el càncer; una lluita que és la de tots i és un orgull comprovar que el poble de Sant Jordi es bolca amb cada proposta d'aquest col·lectiu", va apuntar.

  Pujar