21 de setembre de 2020 21/9/20

El Paranimf avança la celebració del Dia de la Dona amb la representació de l'obra «Historia de una maestra»

El Paranimf avança la celebració del Dia de la Dona amb la representació de l'obra «Historia de una maestra» - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Paranimf avança la celebració del Dia de la Dona amb la representació de l'obra «Historia de una maestra» - (foto 2)

  El Paranimf de la Universitat Jaume I se suma al programa d'activitats organitzat per la universitat pública castellonenca per a commemorar el Dia de la Dona, el pròxim 8 de març, amb la representació de l'obra teatral «Historia de una maestra» de Josefina Aldecoa, de la companyia Cactus Teatre. La representació substitueix a l'obra inicialment anunciada «Parla, cony, parla!», que s'ha hagut de cancel·lar per problemes de salut d'una dels seus intèrprets, i tindrà lloc el dijous 7 de març, a les 20 hores, en lloc del divendres, tal com estava prevista. 

  «Historia de una maestra» és un homenatge a totes aquelles mestres que van lluitar per educar aquest país en una època de pobresa, ignorància i opressió. L'obra compta l'important paper que va tindre l'ensenyament durant la II República a Espanya i els anys previs a aquesta, una de les èpoques més brillants de l'educació en la història d'Espanya. 

  Es tracta d'una adaptació teatral, realitzada per Paula Llorens, de la novel·la homònima de Josefina Aldecoa que narra la vida d'una mestra d'escola durant els anys vint i fins al començament de la Guerra Civil. Un retrat dels costums als pobles espanyols de principis del segle XX, el caciquisme, les escoles de les zones rurals, els progressos de l'ensenyament durant la II República, l'Espanya dividida en dos bàndols... Però, sobretot, la història d'una dona la vocació absoluta de la qual és la docència.

  Pujar