elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Obres Públiques adjudica les obres de millora de l'accessibilitat de la CV-191 al seu pas per Ribesalbes

  La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat les obres de 'Millora de l'accessibilitat de la CV-191 al seu pas per Ribesalbes' per 1.137.501 euros i un termini d'execució de dotze mesos.

  El conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, ha destacat la importància d'aquesta actuació que "millorarà la mobilitat en aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa i augmentarà la seguretat viària, especialment dels vianants".

  Segons ha explicat el conseller, les actuacions previstes inclouen la construcció d'una nova passarel·la confrontant i integrada amb el pont actual que serà rehabilitat, i el condicionament del llit i protecció de les piles, així com la urbanització de l'entorn, enllumenat i senyalització.

  "En definitiva, ha afegit, es tracta de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Ribesalbes, facilitar la seua mobilitat en condicions de màxima seguretat per totes dues parts del municipi i tindre molt en compte, sobretot, els desplaçaments a peu o amb bicicleta".

  Ribesalbes es troba encaixat en un dels meandres formats pel riu Millars, que el divideix en dues zones separades pel llit. Una i una altra part del municipi es connecten exclusivament per un pont integrat en la carretera de titularitat autonòmica CV-191 amb unes dimensions completament insuficients per a desenvolupar la funció que li correspon de nexe principal i únic entre les dues meitats del poble.

  Aquesta estructura és transitada tant per vianants com per vehicles de diferent tipus, destacant el pas de vehicles pesants de les zones industrials pròximes. L'escassa amplària del pont, de tan sols cinc metres, no solament impedeix l'encreuament de dos vehicles, sinó que dificulta el trànsit per als vianants entre tots dos marges en condicions de seguretat. A més, comença a mostrar signes de deterioració inevitable per pas del temps.

  Les obres previstes per a pal·liar aquests problemes d'accessibilitat en la CV-191 al seu pas per Ribesalbes, i més en concret en el nus del pont, s'emmarquen en el programa d'actuacions per a reduir l'accidentalitat que està duent a terme la Conselleria encaminades a la millora de la seguretat viària en la Comunitat Valenciana.

  Pujar