21 de setembre de 2020 21/9/20

La nova llei d’autònoms rebaixa les cotitzacions socials per a afavorir la maternitat

La nova llei d’autònoms rebaixa les cotitzacions socials per a afavorir la maternitat - (foto 1)

  Les dones és un dels col·lectius que es veurà afavorit per la nova llei d'autònoms que el Senat preveu aprovar matí en el ple. Així, la senadora pel Partit Popular de la província de Castelló, Salomé Pradas, ha assegurat que “amb la Llei de Mesures Urgents per al Treball Autònom les dones que hagen sigut mares i es reincorporen al seu treball podran acollir-se a la tarifa plana de 50 euros”.

  Es tracta, segons la senadora del PPCS, “d’un avanç social important perquè les dones autònomes que vulguen ser mares puguen acollir-se a una important rebaixa en la cotització, amb el que afavorirem la maternitat i l'autoocupació femenina”.

  Aquesta és una de les mesures de la qual es beneficiaran els 41.000 treballadors per compte propi de la província de Castelló, incloses en una llei que amplia els seus drets i els equipara als treballadors per compte d'altri.

  La nova llei té com a objectiu facilitar l'activitat emprenedora, recolzar als quals ja han emprès i millorar les condicions dels emprenedors.

  Així, entre les mesures que inclou la nova llei destaca que un treballador per compte propi podrà compatibilitzar al 100% del cobrament d'una pensió amb la continuació del desenvolupament d'una activitat com a treballador autònom, la possibilitat de canviar de base de cotització fins a en quatre ocasions al llarg de l'any, donar-se d'alta i de baixa en la Seguretat Social fins a tres vegades a l'any, per a així pagar solament quan hi haja activitat o una tarifa plana de 50 euros per a les dones quan es reincorporen després de la maternitat. A més la nova llei contempla la possibilitat de reduir-se en un 30% les despeses en subministraments quan treballen des de la seua casa, una deducció de fins a 26,67 euros diaris per despeses de dietes i manutenció o l'ampliació de 6 a 12 mesos la tarifa plana de 50 euros en els nous negocis.

   

  Pujar