Dimecres 20 de Febrer de 2019
Versió Clàsica
Edició Provincia de Castelló
Cultura y Espectáculos -  pcastellon
13/02/2018 | elperiodic.com  

La Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI acull una exposició amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Asperger

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Asperger Castelló, associació sense ànim de lucre de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), al costat de la professora Clara Andrés del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia de la Universitat Jaume I, han organitzat amb motiu de la celebració el 18 de febrer del Dia Internacional de les Persones amb Asperger una exposició per a la comunitat universitària amb l'objectiu de visibilitzar i donar veu a les persones amb TEA, en les quals s'inclouen les persones amb síndrome d'Asperger.

Així, durant la setmana del 12 al 16 de febrer es podrà visitar al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials aquesta exposició de caràcter obert i participatiu. Aquesta mostra compta, d'una banda, amb el visionat de dos documentals en primera persona: «Federico, un niño con Asperger», un vídeo que ha sigut viral en les xarxes socials per la seua proximitat i en el que s'explica què és la Síndrome i què suposa en el dia a dia, i «Eso no se pregunta», realitzat en Telemadrid amb la col·laboració de la Confederació Asperger Espanya, en el qual es dóna a conèixer a persones adultes amb Asperger que responen a preguntes anònimes dels espectadors.

A més, els documentals projectats estan acompanyats de dos panells: un de tipus informatiu, i un altre de tipus participatiu. En aquest últim panell, es convida al visitant a deixar el seu missatge o reflexió personal de l'après en l'exposició, ja siga del visionat de documentals com de la lectura dels fullets i pòsters.

Així mateix, dins de les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Asperger s'ha organitzat un cinefórum el 14 de febrer a les 18 hores a l'aula HA1110AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials amb la projecció de la pel·lícula Mi nombre es Temple Grandin.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Opinió
11/02/2019 - Columna de Michel
De "Patrioflauta" a "Perroflauta"
18/02/2019 - Chuzos de Punta
Al lío de los algoritmos
18/02/2019 - Picos Pardos
¿Unidad de España?
14/02/2019 - Piedras vivas
San Valentín
18/02/2019 - Raons i paraules
Les campanes de Sant Blai
18/02/2019 - Reflexionando, que no es poco
Frases y motivos en la pre-campaña electoral
15/02/2019 - Solo es una opinión, Ud. perdone
El independentismo marca la agenda
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació SEMPRE TEUA - La teua llengua

RSS elperiodic.com Castellón Provincia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil