21 de gener de 2020 21/1/20

El Museu Pedagògic de Castelló advoca per la recuperació del seu patrimoni

El Museu Pedagògic de Castelló advoca per la recuperació del seu patrimoni - (foto 1)
  • La Facultat de Ciències Humanes i Socials de la UJI restaura part del patrimoni pertanyent al seu Museu Pedagògic de Castelló (MPdC)

MÉS FOTOS
El Museu Pedagògic de Castelló advoca per la recuperació del seu patrimoni - (foto 2)
El Museu Pedagògic de Castelló advoca per la recuperació del seu patrimoni - (foto 3)

La Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I de Castelló ha restaurat part del patrimoni pertanyent al seu Museu Pedagògic de Castelló (MPdC) ubicat a l’edifici de Menador espai cultural.

Els objectes pertanyents al museu són de gran valor documental, ja que fomenten la investigació i la recuperació de la memòria educativa de la província de Castelló, mostrant els mètodes amb els que se'ls ensenyava als antics aspirants a mestres.

Les peces restaurades han estat, d'una banda, mapes escolars dels quals destaquen els mapes negres que es podien escriure amb guixos i, d'altra banda, dues escultures anatòmiques desmuntables per a l'estudi del cos humà. Totes les peces esmentades pertanyen al segle passat, sent algunes d'elles anteriors a la Guerra Civil Espanyola.

Les tasques de restauració han estat portades a terme per la conservadora i restauradora Elvira Safont. Les peces tractades presentaven danys ocasionats pel seu ús, manipulació i emmagatzematge, de manera que les intervencions realitzades han abastat la seua adequació, tant física com estètica, les dues favorables per a la seua conservació a llarg termini.

ocultar
El Museu Pedagògic de Castelló advoca per la recuperació del seu patrimoni
Pujar