24 de setembre de 2020 24/9/20

Moliner defensa davant el PP l'elecció directa dels diputats i els presidents provincials

Moliner defensa davant el PP l'elecció directa dels diputats i els presidents provincials - (foto 1)
  • El president del PP de Castelló eleva una esmena perquè es debata en el Congrés Nacional popular la modificació de la Llei Electoral

El president del PP en la província de Castelló, Javier Moliner, ha defensat a través d'una esmena que el PP estudie la possibilitat de modificar la Llei Electoral perquè els diputats provincials i els presidents dels governs provincials siguen triats per elecció directa.

El president provincial ha proposat aquesta esmena de tal manera que en les convocatòries electorals per a triar alcaldes i presidents autonòmics, els votants puguen també triar de forma directa als seus diputats provincials i als presidents dels governs provincials, ampliant així la participació i la transparència.

Moliner abandera d'aquesta manera la seua aposta pel municipalismo i per la necessitat d'una cada vegada major participació i regeneració de la vida pública. El líder provincial ha proposada aquesta esmena dins del tercer paquet de grans temes de debat titulat 'Economia i administració Pública'.

Per a Javier Moliner es tracta d'una aposta "per evitar els filtres" i enfortir la democràcia ja que "cualsevol representació pública ha d'emanar de la urnes i el sistema d'elecció directa és el més democràtic que existeix" i ha defensat que"la elecció directa permetria un major coneixement del paper de la institució i dels seus representants, una major proximitat de l'elector amb el triat i un saludable exercici de rendició de comptes i de la confiança rebuda".

De fet, el líder de Castelló ja ha donat grans passos en aquest sentit dins de la seua aposta per la regeneració i la participació. Prova d'açò és que va ser pioner a proposar la 'tercera urna' dels governs provincials o d'impulsar, també de forma pionera, que en la província de Castelló els candidats a l'alcaldia del PP en 2015 de les ciutats de més de 20.000 habitants anaren triats pels militants.

Pujar