21 de gener de 2021 21/1/21

Merche Ventura lamenta "la discriminació de la Conselleria de Sanitat amb els malalts renals"

Merche Ventura lamenta "la discriminació de la Conselleria de Sanitat amb els malalts renals" - (foto 1)
  • La portaveu provincial de Cs demana "un canvi de rumb a la consellera Ana Barceló"

La portaveu de Ciutadans (Cs) a la província de Castelló, Merche Ventura, ha lamentat “l'abandó per part del Botànic als malalts renals, després de l'acceptació per part del Síndic de Greuges de la reclamació de l'Associació de pacients i familiars amb malaltia renal de les comarques del nord de Castelló (Afpercom) que han amenaçat fins i tot amb denunciar al Consell davant la Fiscalia”. Així, Ventura ha recordat que "en Cs ja vam reivindicar unitats de diàlisi hospitalària a l'Hospital de la Plana i de Vinaròs a través d'una PNL en Les Corts valencianes en 2017 que encara que va ser aprovada mai s'ha materialitzat, tal com denuncia aquest col·lectiu".     

Per a la diputada autonòmica que "haja d'intercedir el defensor del poble valencià i potser, la justícia amb un tema de salut pública, dóna a entendre quines són les prioritats del Botànic". "Des de Cs, igual que els afectats, reclamem igualtat, no poden haver-hi pacients de primera i pacients de segona", ha remarcat la portaveu, qui ha enlletgit a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "la seua falta de consideració al ni tan sols esmentar aquest problema en la seua visita a l'Hospital Comarcal de Vinaròs la setmana passada". "I és que vegades, el silenci és la millor resposta", ha postil·lat Ventura.  

Així mateix, la portaveu ha assenyalat "el mal inici del nou Consell en matèria sanitària en repetir els errors del passat". "Els ambulatoris i hospitals estan col·lapsats per la falta de personal, les llistes d'espera creixen sense parar i els malalts renals continuen sent un zero a l'esquerra", ha explicat Ventura, per això ha reiterat a Barceló "la necessitat de canviar de rumb perquè la sanitat castellonenca i valenciana torne a ser una referència".

 

Pujar