elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón anuncia una resposta judicial contra Catalunya per la “invasió” de la frontera marítima

Mazón anuncia una resposta judicial contra Catalunya per la “invasió” de la frontera marítima
  • El president denuncia que “és intolerable” la modificació unilateral que ha acabat amb la denúncia als pesquers castellonencs

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat una resposta judicial contra la Generalitat Catalana per la modificació dels límits de marisqueig del polp “imposats de manera unilateral” als pescadors de Castelló en modificar-se la frontera de pesca marítima.

“No passaré ni un centímetre, perquè són les nostres aigües” ha avançat el cap del Consell en una entrevista en les jornades de la CEU amb la cadena Cope, on ha recordat que el límit de les aigües pesqueres “està acordat fa molts anys” i discorre pel paral·lel.

Així, lamenta que una orde de la Conselleria catalana haja ‘mogut’ esta línia, dels 123 als 133 graus, la qual cosa situa en el costat català l'escull de Castor (en la zona de l'antiga plataforma de gas) una àrea “que s'ha convertit en una zona molt rica per a la pesca”.

“Es va fer al desembre de l'any passat amb nocturnitat i traïdoria i casualment en l'ampliació han agafat l'escull de Castor”, assenyala Mazón, qui recorda que “els nostres pesquers castellonencs han eixit a pescar on sempre havien pescat, i el govern de Catalunya ara els ha multats perquè diu que han envaït aigües catalanes quan són aigües valencianes”.

“Jo ja sabia que ens volien envair des de la imposició lingüística, però la invasió marítima em sembla una espècie de broma”, ha comentat Mazón sobre aquest tema, alhora que ha anunciat diverses mesures.

En primer lloc, ha avançat que l'Advocacia de la Generalitat ja treballa en la impugnació de l'orde del Pla de Gestió de l'esmentada conselleria catalana davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Al mateix temps, la Generalitat oferirà “assistència jurídica gratuïta per als pescadors valencians perquè es defenga el seu estatut, el seu fur i la seua integritat”, tenint en compte a més que estos pesquers de Vinaròs i Benicarló s'han enfrontat al pagament d'unes multes que ja han abonat per ràpid pagament. Una situació que també afecta a la veïna Peníscola.

Així mateix, anuncia que “si la Conselleria catalana unilateralment pot posar 133 graus, la Generalitat valenciana posarà unilateralment els 123 graus que no s'havien d'haver mogut i ens veurem en els tribunals”.

Sobre aquest tema, també ha explicat que s'ha remés una missiva al Govern d'Espanya demanant una reunió a tres bandes, però ha lamentat que no ha obtingut resposta.

Pujar