1 d’octubre de 2020 1/10/20

Marzà, Àlvaro, Bachero, Tena i Carda al capdavant de la candidatura autonómica de Compromís

  Les primàries obertes de Compromís, el procés democràtic de primàries més obert i modern de l'Estat en el qual tota la ciutadania ordena les llistes electorals de la coalició, han constatat a les comarques de Castelló la força de mobilització així com la capacitat logística de Compromís –amb meses electorals a Castelló, Vila-real, Borriana, Borriol, Almassora, Alcalà de Xivert, Almenara, Benicarló, l'Alcora, Onda, Orpesa, Torreblanca, la Vall d'Uixó, Vilafamés, Vilafranca i Vinaròs- i ha dinamitzat els col·lectius locals. “Estem contentíssims per l'altíssima participació perquè prop de 4.000 persones -3.855 persones,-han votat en les Primàries de Compromís i, com dèiem, aquest és un pas per a sortir a guanyar. I això és el que farem: sortir a guanyar aquestes eleccions perquè Compromís lidere el Govern de la Generalitat i continue transformant el nostre país i cadascuna de les nostres ciutats”. Així ho ha constatat el cap de llista a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, que ha tornat a aglutinar la majoria de suports de la ciutadania, en unes Primàries en les quals la participació a les comarques de Castelló s'ha situat gairebé 10 punts per damunt que a València i tres punts sobre la d’Alacant.

  Després de Marzà, repetirà com a número 2 la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, qui ha sumat la majoria de sufragis a la seva ciutat, Vila-real. Per la seua part, l'alcalde de Borriol, Silverio Tena, que també ha liderat els suports en la seva localitat, i ha resultat el tercer més votat en les primàries, participarà com 4 en la llista autonòmica de Compromís, ja que Belén Bachero, alcaldessa de Vistabella, la persona d'Iniciativa amb més suport, ocuparà la reserva de pluralitat del tercer lloc en la candidatura.

  Així, els cinc primers llocs de la llista autonòmica de Compromís quedarà configurada amb Marzà de número 1, Àlvaro de 2, Belén Bachero de tres, Silverio Tena de 4 i la borrianenca Inma Carda de 5,

  La sisena amb més sufragis en les primàries ha resultat Miriam Pañella, de Torreblanca; seguida per l'edil d'Orpesa Josep Lluis Romero; del portaveu de Compromís a Xilxes, Sergi Alejos; d’Èlia Garcia, de Benicàssim; del castellonenc Jesús Broch; del vila-realenc Miquel Notari; del militant de Cortes d'Arenós Salvador Gallur i del benicarlando Áxel Monfort

  Pel que fa a l'elecció de la candidatura municipal de Compromís a la capital de la Plana, la participació també ha estat més alta en percentatge que a València i Castelló. D'aquesta manera, Ignasi Garcia es converteix en el candidat a l'alcaldia de Castelló amb 1.285 vots i es consolida com l'alcaldable amb més suport en un procés de primàries en la capital.

  Per part seva, Ali Brancal repetirà com a número dos en la llista de Castelló, seguida de Vero Ruiz, actual edil de Cultura; de Francesc Mezquita; Aida Artola; Pau Sancho, Lorenzo Cumba, Marta Beltrán, Francisco González, Aina Garcia, Jordi Tàrrega i Lluis López.

  Pujar