elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marta Barrachina reivindica una província “propietària del seu futur” y exigeix retirar el PAT

Marta Barrachina reivindica una província “propietària del seu futur” y exigeix retirar el PAT
  • La presidenta del PPCS reclama la suspensió immediata del Pla d'Acció Territorial que assesta un colp letal als interessos d'una província “líder i pròspera”

  • Marta Barrachina considera “que el futur el decideixen els veïns de Castelló, no els interessos de Ximo Puig i els seus socis de Compromís”

MÉS FOTOS
Marta Barrachina reivindica una província “propietària del seu futur” y exigeix retirar el PAT - (foto 2)

La presidenta del Partit Popular a Castelló, Marta Barrachina, ha reivindicat una província “propietària del seu futur” i ha exigit la retirada immediata del Pla d'Acció Territorial (PAT) que ahir dijous va presentar el Consell de Ximo Puig a través del seu conseller de Política Territorial, Arcadi España.

“Només els castellonencs decidiran el futur del nostre territori. I des del PP defensarem els seus drets, la planificació del futur i les oportunitats, que són moltes i no poden estar en mans dels interessos de Ximo Puig i els seus socis de Compromís”.

Així ho ha exposat la líder del PPCS en una reunió mantinguda en la seu provincial a la qual s'han donat cita representants de municipis afectats. “El PAT de Ximo Puig és un producte ideològic que afecta el 85% de la població de Castelló i a més de la meitat dels municipis de la província. És inacceptable que a més si estar aprovat, la Conselleria tinga paralitzades centenars de llicències urbanístiques a famílies i a empreses”.

Per a la líder provincial del PPCS, “aquesta terra té tot per decidir i ningú, per més que s'obstine, pot posar les línies roges al desenvolupament d'una província que és pròspera en oportunitats”. I per això, “des del sentit comú i la responsabilitat dels qui defensem la llibertat per a decidir el nostre futur, només podem reclamar la suspensió immediata d'aquesta planificació urbanística replet d'idees sectàries, que en comptes de fer sostenible el desenvolupament de la província posa en risc milers d'ocupacions”.

El PAT del Consell condiciona el futur de 70 municipis de la província de Castelló i afecta a una població que supera els 470.000 habitants. “Són aquestes famílies les úniques que tenen dret a decidir i a opinar. I són a elles a les quals defensarem, posant el focus a la defensa dels seus interessos i posant l'altaveu a les seues demandes. Aqueixes que el Govern de Ximo Puig s'obstina a silenciar amb el servilisme i complicitat de la Diputació i els ajuntaments on governa”.

Enfront d'aquest atac a l'autonomia i la independència dels municipis, “el PP estarà al costat de les famílies, dels castellonencs, dels sectors econòmics assenyalats per un pla que naix del desacord i l'engany als municipis afectats”. “I des del PP no permetrem aquest atropellament als interessos d'una província que decideix per si mateixa el seu futur per molt que li malgrat Ximo Puig”.

Pujar