elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marta Barrachina reclama al Govern d'Espanya els 263 milions per a Rodalies que no ha invertit en la província de Castelló

Marta Barrachina reclama al Govern d'Espanya els 263 milions per a Rodalies que no ha invertit en la província de Castelló
  • La líder del PPCS exigeix a Sánchez complir la inversió anunciada el 4 de novembre de 2020. “És necessària la inversió per a atendre les necessitats de transport dels veïns de la província de Castelló”

La presidenta del Partit Popular a la província de Castelló, Marta Barrachina, ha exigit a Ximo Puig que reclame la inversió de 263 milions que el Govern de Pedro Sánchez va anunciar per a la xarxa de Rodalies de la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2021 i que hui segueix sense materialitzar-se. “Aquesta inversió és necessària per a atendre les necessitats de transport dels veïns de la província de Castelló. Hui els Rodalies travessen un dels seus pitjors moments perquè qui governa Espanya, el PSOE, ha decidit abandonar un servei públic de transport que va ser imatge d'excel·lència, fiabilitat i servei”. “Les retallades de freqüències, les tisorades a les inversions i la falta d'atenció a un mitjà de transport vital per a milers de famílies ha provocat el caos més absolut en un recurs bàsic”, assegura.

La presidenta del PP a Castelló ha recordat que va ser l'últim ministre de Foment del PP, Íñigo de la Serna, qui va anunciar una inversió de 800 milions per a la xarxa de Rodalies de la Comunitat Valenciana, "un compromís que el PSOE no sols ha desestimat rebutjant l'acord econòmic adquirit des del Ministeri, sinó que a més s'ha dedicat a retallar any rere any”. L'anunci, fet el 4 d'octubre de 2017, mostra el grau d'abandó del Ministeri de Transport cap als Rodalies de Castelló. "Tampoc l'anunci del ja exministre del Govern d'Espanya, José Luis Ábalos, el 4 de novembre de 2020 garantint 263 milions per als Rodalies aquest 2021 ha servit per a res", reitera.

“Hui, a les portes de l'últim trimestre de l'any, Renfe és notícia no per les inversions, sinó per la suspensió de freqüències que afecten diàriament milers d'usuaris a la nostra província i que provoquen el col·lapse en els combois, saltant-se els protocols Covid perquè el PSOE no és capaç de cobrir les baixes laborals dels maquinistes”.

Per a la presidenta del PPCS, “és inacceptable que les polítiques socialistes ens hagen portat a convertir un transport modèlic i excel·lent en un recurs més propi de territoris que manquen de recursos”. “Exigim al Govern d'Espanya del PSOE la inversió garantida pels governs del Partit Popular i el compliment dels plans anunciats en matèria de Rodalies. Hui, les famílies de Castelló no sols s'enfronten a la incertesa que el PSOE els suspenga el tren que han d'agafar per a anar a treballar, al metge o a estudiar, sinó que a més pateixen les retallades, especialment els nostres veïns del nord de Castelló, del nombre de freqüències. Per exemple, en menys de cinc anys hem passat de les 12 freqüències que garantim entre Castelló a Vinaròs, a les 9 que hui hi ha operatives, quan cada vegada més persones utilitzen aquest servei”.

Pujar