21 de febrer de 2020 21/2/20

El Maestrat serà protagonista de l'II Ral·li Mototurístic del Camí del Cid, previst per a octubre de 2020

El Maestrat serà protagonista de l'II Ral·li Mototurístic del Camí del Cid, previst per a octubre de 2020 - (foto 1)
  • El consorci que formen 8 diputacions de 4 comunitats autònomes i que presideix José Martí, pretén potenciar turísticament les poblacions i carreteres de la comarca

MÉS FOTOS
El Maestrat serà protagonista de l'II Ral·li Mototurístic del Camí del Cid, previst per a octubre de 2020 - (foto 2)
El Maestrat serà protagonista de l'II Ral·li Mototurístic del Camí del Cid, previst per a octubre de 2020 - (foto 3)

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha destacat que la comarca del Maestrat tindrà un protagonisme molt destacat en l'II Ral·li Motorístic del Camí del Cid que se celebrarà a l'octubre de 2020. Constarà de quatre etapes i la idea amb la qual es treballa és que partisca de la Comunitat Valenciana i finalitze a Burgos. Amb aquest esdeveniment no competitiu es pretén que els al voltant de 100 moters que participaran en la prova puguen conéixer les poblacions del Maestrat de Castelló i Terol i les  possibilitats que ofereixen les seues carreteres.

Així es va exposar en el Consell del Consorci del Camí del Cid que es va celebrar el passat 20 de novembre en Vilafranca del Cid, en el qual el president de la Diputació de Castelló, José Martí, va ser nomenat president. D'aquest consorci formen part 8 diputacions pertanyents a quatre comunitats autònomes; Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant.

El Camí del Cid és un itinerari turístic cultural que travessa Espanya de nord-oest a sud-est i segueix les petjades literàries i històriques de Rodrigo Díaz de Vivari, el Cid Campeador, el famós cavaller medieval del segle XI.

La principal guia de viatge d'aquest itinerari és el Cantar del meu Cid, el gran poema èpic medieval hispànic que narra les aventures del Campeador, escrit a la fi del segle XII o principis del segle XIII. Els llocs, paratges i castells que apareixen en el Cantar de meu Cid formen la columna vertebral d'aquest itinerari. També recorre alguns llocs que no apareixen en el Cantar però que estan vinculats a la figura històrica del Cid. És una ruta essencialment rural en la qual la tranquil·litat i el contacte directe amb la terra estan assegurats. Consta de 1.400 quilòmetres de senderes i 2.000 quilòmetres de carreteres.

Virginia Martí ha manifestat que “la realització aquest ral·li està en la línia de les polítiques que ve impulsant el president Martí al capdavant de la nova Diputación per a donar a conéixer l'interior de la província de Castelló, amb l'objectiu que s'incrementen tot el que sigui possible les seues potencialitats turístiques”.

La Finestra de la Diputació de Castelló

La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
Pujar