elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’UJI promou la visibilitat de les científiques per al 8 de març

    La Universitat Jaume I (UJI) promou la visibilitat de les dones científiques amb motiu de la celebració del 8 de març la pròxima setmana. El programa promogut des de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions inclou la conferència del professor Pablo Francescutti per tal de presentar un estudi publicat per la Fundació Dr. Esteve i l'organització d'entrevistes innovadores i obertes a la ciutadania via la xarxa social Twitter a investigadores de l'àmbit de la salut de l'UJI, la pròxima setmana.

    Aquest divendres a les 11 hores, l'Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes de l'UJI acollirà la conferència del professor Pablo Francescutti, responsable del Grup d'Estudis Avançats de Comunicació (GEAC) de la Universitat Rey Juan Carlos.

    L'investigador presentarà les conclusions de l'estudi La visibilidad de las científicas españolas, publicat per la Fundació Dr. Esteve, la qual també farà difusió de l'obra en paper. La ponència revela, entre altres conclusions, que les fonts científiques masculines citades per la premsa espanyola de referència tripliquen en nombre a les femenines. La sessió, en la qual també intervindrà el director de la Fundació Dr. Esteve, Fèlix Bosch, compta, a més a més, amb el suport del Departament de Ciències de la Comunicació, de la Facultat de Ciències de la Salut i del Projecte de Cultura Científica i Ciència Ciutadana.

    DIÀLEG A TWITTER AMB INVESTIGADORES UJI

    La pròxima setmana, abans de la commemoració del Dia Mundial de la Dona, la UCC+i organitzarà tres entrevistes mitjançant Twitter a les investigadores de l'UJI com ara Estefanía Ruiz i Bàrbara Hernando. La professora Estefanía Ruiz (@ErEstefania) comentarà temàtiques relatives amb les malalties vinculades a les pràctiques sexuals, i Bàrbara Hernando (@BHFHeptathlon), integrant del grup Melanogén, respondrà a preguntes vinculades amb la genètica de la pell i la incidència del melanoma.

    Aquestes entrevistes amb format digital per Twitter, les quals promouen el diàleg científic i multidireccional amb la societat en general, constitueixen una de les iniciatives del projecte «Have Fun (HF): La cultura youtuber y del videojuego en la comunicación científica transmetia», la qual compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

    Pujar