19 de setembre de 2020 19/9/20

L’UJI organitza el primer congrés internacional sobre la sostenibilitat i la responsabilitat social en l'àmbit de les enginyeries

  El Seminari Permanent d'Innovació Educativa d'Educació en Enginyeria i Responsabilitat Social de la Universitat Jaume I ha organitzat, conjuntament amb la Universitat del País Basc, la primera Conferència Internacional d'Educació en Enginyeria per al segle XXI que se celebrarà en l'Edifici de Postgrau de l'UJI els dies 6 i 7 de juliol de 2017. Es tracta d'un congrés educatiu internacional centrat en les noves competències associades a la sostenibilitat i a la responsabilitat social en l'àmbit de les enginyeries.

  L'objectiu és aconseguir un fòrum per a l'intercanvi d'experiències docents i per a la reflexió en l'àmbit de la sostenibilitat i la responsabilitat social universitària (RSU) amb la finalitat d'adaptar la docència actual al nou paradigma universitari en què la Universitat deu ser un agent transformador de la societat i no solament un centre de generació de coneixements i de formació de professionals qualificat.

  La RSU té un aspecte molt tècnic que és la sostenibilitat, un concepte vital en enginyeria però que no es tracta generalment en la docència. Com a màxim, es tracta el seu vessant econòmic i, en algunes assignatures específiques, la de medi ambient (principalment energia i contaminació), però mai la social. Per açò, aquest congrés vol potenciar la formació dels educadors i generar les metodologies docents necessàries per a poder fer-ho.

  El congrés inclourà cinc sessions principals que abordaran els següents temes: l'aprenentatge-servei i el compromís social en l'enginyeria; enginyeria i cooperació al desenvolupament; sostenibilitat ambiental; responsabilitat social corporativa i empresarial i enginyeria i gènere.

  Més informació: http://engineeringeducation.uji.es/

  Pujar