20 de setembre de 2020 20/9/20

L’UJI ofereix 17 tallers de vídeo, fotografia, escriptura, dansa, teatre i música

  El Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I ha organitzat una variada oferta de cursos i tallers per al curs 2018/2019, que aborden temes com els audiovisuals, la fotografia, l'escriptura creativa, la dansa, el teatre i la música. Es tracta de 17 propostes dirigides a la comunitat universitària i al públic en general. La matrícula pot realitzar-se a través de la pàgina http://inscripcio.uji.es fins a un dia abans de l'inici de cada curs. En el mateix moment de la inscripció es pot consultar si queden places en el curs que interessa o si es queda en llista d'espera.

  En l'àmbit audiovisual, l'UJI continua un any més amb el Taller de vídeo «Trastorn visual», centrat en conceptes bàsics de l'audiovisual, que arrancarà el pròxim 2 d'octubre. En el taller, impartit per Adam Brenes, l'alumnat adquirirà els coneixements necessaris per a la realització d'un projecte audiovisual, des de la concepció de la idea fins a l'enregistrament i postproducció d'aquesta. Al final del taller s'ha de realitzar una peça audiovisual que s'exhibirà en una projecció pública en un espai de la Universitat Jaume I.

  El Taller d'escriptura creativa «Escriure el que imagine» arriba a la seua edició número 14 sota la direcció dels professors i escriptors Pasqual Mas i Usó i Rosari Raro. El taller tindrà lloc del 2 d'octubre al 28 de maig i està dirigit a qualsevol persona que vulga llegir, comentar, corregir, escriure textos literaris i escoltar les veus d'altres escriptors. Durant el curs, es plantejaran exercicis quinzenals entre els quals se seleccionaran els millors per a la seua publicació en una antologia en castellà i en valencià.

  Per als amants de la fotografia, l'UJI ha programat el curs «Taller de fotografia –de la estenopeica al mòbil passant per la rèflex», que té com a objectiu abordar la disciplina de la fotografia des dels seus orígens, des de les càmeres construïdes amb caixes, fins a l'ús de dispositius mòbils en l'actualitat. El curs es realitzarà del 2 d'octubre fins al 16 d'abril.

  En l'àmbit musical, la Universitat ofereix quatre cursos. En primer lloc, es realitzarà un taller inicial de pràctica d'introducció a la Big Band, que se celebrarà l'1 i 2 d'octubre i servirà de selecció per a la incorporació al taller de Big Band. Així mateix, es realitzarà el taller d'iniciació al llenguatge del jazz i el taller de Big Band, que tindran lloc del 15 d'octubre al 3 de juny i estaran impartits per David Pastor, Victor Colomer i Jordi Albert, i el taller de cant coral, que es desenvoluparà del 3 d'octubre al 12 de juny i tindrà com a professora a Ada Moliner.

  En l'apartat de dansa, l'UJI ofereix aquest curs sis tallers de dansa coordinats per la professora de dansa clàssica i contemporània Pepa Cases. En concret, per al curs 2018-2019 s'ofereixen tallers de ballet I i II, dansa contemporània d'iniciació, nivell intermedi i avançat i un taller coreogràfic. Els tallers, de 70 hores de durada, començaran el 22 d'octubre i finalitzaran en maig, realitzant-se una mostra de final de curs.

  Quant a l'Aula de Teatre, l'UJI planteja per a enguany quatre propostes: un curs d'iniciació al teatre impartit per Regina Prades; un curs d'interpretació teatral a càrrec de Cesca Salazar, i el taller d'escenes de pràctica teatral, dirigit per Joan Comes, a més de cursos monogràfics de l'aula de teatre. El 15 d'octubre es realitzarà una sessió informativa sobre tots els cursos de l'Aula de Teatre per als interessats.

  Més informació: https://www.uji.es/serveis/sasc/

  Pujar