18 de setembre de 2020 18/9/20

L'UJI i l'Ajuntament de Castelló organitzen un taller per a millorar l'educació amb ajuda de la música

    La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló organitzen, dins del cicle «UJI Oberta a la Ciutat», un taller sobre «Educació en valors a través de la música moderna i el jazz» obert a tot el públic dissabte que ve 13 de juliol a les 11 hores a Menador espai cultural. En aquesta activitat, el clarinetista i professor de l'UJI, José María Peñalver Vilar, mostrarà com pot canviar l'educació obligatòria amb la incorporació de la transversalitat i alguns continguts específics de l'educació musical que estan relacionats amb el jazz i la música moderna.

    Peñalver té quatre treballs discogràfics i ha actuat en escenaris com el Festival Internacional de Jazz de Peníscola, Festival de Jazz de València, Real Jazz de Vila-real i Jazz a Castelló. El clarinetista castellonenc farà una reflexió de com els temes transversals en l'àmbit educatiu espanyol es van iniciar en observar que alguns continguts de la vida diària no s'incloïen en l'educació obligatòria o es tractaven tan sols de forma aïllada i superficial.

    A més, Peñalver donarà algunes pautes per a utilitzar la música com una eina més per a aconseguir la transversalitat i poder introduir alguns aspectes de la vida quotidiana de les persones en l'educació, tot això amb la idea d'aconseguir una millora en l'ensenyament i el desenvolupament dels coneixements de l'alumnat.

    Pujar