elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’UJI inicia la Universitat d’Estiu 2019 amb el curs «La literatura i el temps: la recreació del passat en la novel·la» coordinat per Santiago Posteguillo

L’UJI inicia la Universitat d’Estiu 2019 amb el curs «La literatura i el temps: la recreació del passat en la novel·la» coordinat per Santiago Posteguillo
  • El curs comptarà amb la participació de reconeguts escriptors com María Dueñas, Luz Gabás, Carmen Posadas o José Luis Corral, entre altres

La Universitat d’Estiu 2019 de l’UJI inicia la seua programació amb el curs «La literatura i el temps: la recreació del passat en la novel·la», coordinat per Santiago Posteguillo, escriptor i professor del Departament d’Estudis Anglesos de la Jaume I. El curs tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de juny al Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet, a la localitat de Benicàssim.

El curs s’adreça a tota la comunitat universitària i al públic interessat en general, ofereix 80 places d’assistència, té 20 hores de duració i 1 crèdit per reconèixer a l’UJI. Aquest té com a finalitat donar a conèixer les característiques i peculiaritats de la novel·la històrica i dels autors encarregats de produir-la. En aquestes jornades, diversos autors de primer nivell literari presentaran les seues tècniques, mètodes i estratègies per a recrear el passat, recuperar-lo i acostar-lo al públic d’una forma dinàmica, entretinguda i, fins i tot, didàctica. Els processos de documentació, el llenguatge utilitzat, el ritme narratiu, la recreació de personatges històrics o quant hi ha de ficció i de realitat en les novel·les seran els principals ítems que es tractaran al curs.

El curs s’inaugurarà el dimarts 25 de juny a les 10.30 hores. Seguidament s’oferiran les conferències «Temps i espais en quatre novel·les», amb l’escriptora María Dueñas; «La història local com a inspiració per a la reflexió en les novel·les de Luz Gabás: colonització, bruixeria i romanticisme» amb l’escriptora Luz Gabás; «Nosaltres mateixos tan sols fa 30.000 anys», amb l’escriptor Antonio Pérez Henares; i per concloure el dia, «El món oblidat dels visigots», amb José Calvo Poyato.

La jornada del 26 de juny inclourà a partir de les 11 hores un diàleg entre Carmen Posadas i Santiago Posteguillo anomenat «Amor, literatura i altres dimonis»; la conferència «Els Àustria: de la història a la novel·la», amb José Luis Corral; «El desafiament de Leonardo i Miquel Àngel: una mirada literària», amb Alejandro Corral; i, per últim, la taula redona «L’auge de la novel·la històrica a Espanya», amb Antonio Pérez Henares, José Calvo Poyato i Santiago Posteguillo.

El curs finalitzarà el dijous 27 de juny amb les conferències «Canfranc, Elena Francis, el cas de la talidomida i els contradictoris negrers filantrops. La labor de rescat de la història per a mostrar-la com a espill del que serem», amb l’escriptora Rosario Raro; «Oblit i record. Com podem reconstruir la memòria del que vam ser. Del que som», amb Ayanta Barilli; «Quan les dades entorpeixen. El procés d'investigació de "Llamadme Alejandra" i "La flor del Norte", amb Espido Freire; i «Julia Domna: quan veiem el passat des de la mirada d’una dona», amb l’escriptor Santiago Posteguillo.

Per a matricular-se fes clic aci

Pujar