elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’UJI aposta per la formació dels participants en la Lliga de Debat

  La Universitat Jaume I, en el marc del projecte de la Lliga de Debat per al curs 2018-2019, aposta per la formació i ha previst diferents jornades formatives preparatòries dirigides a tots els possibles participants en les lligues de debat d'educació secundària i universitària. La primera de les activitats tindrà lloc el dissabte, 26 de gener de 2019, a les 8.30 h, al saló d'actes de l'Escola de Doctorat i Consell Social de l'UJI.

  Organitzada en col·laboració amb la Federació Escola Valenciana, la jornada té com a objectiu facilitar un primer contacte amb l'activitat del debat de competició als equips d'educació secundària inscrits per participar en la Lliga i també a l'estudiantat universitari que estiga interessat en participar en la lliga universitària. El programa formatiu oferirà recursos i tècniques d'emissió del discurs (respiració, comunicació no verbal) i també d'argumentació, per tal de construir un discurs públic convincent. Les sessions estaran a càrrec de l'experta en comunicació Fani Grande. També hi participarà l'estudiantat de l'IES Benigasló, que l'any passat va quedar finalista en la Lliga de Debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives. L'alumnat compartirà la seua experiència amb els nous participants.

  Les persones informatives poden inscriure's en www.uji.es/serveis/use/base/lligadebat

  Les accions formatives continuaran durant el mes de març, prèviament a la celebració de la Lliga de Debat universitària.

  Les lligues de debat de secundària i batxillerat i universitària són competicions en les quals diversos equips d'estudiants i estudiantes debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat, respecte del qual han de saber defensar els dos posicionaments, a favor i en contra. L'activitat aporta un espai de formació on els participants aprenen a parlar en públic, a fer equip, i a saber defensar un tema amb argumentacions convincents i refutacions de les argumentacions dels contrincants, tot això fent servir el valencià com a llengua vehicular.

  Pujar