elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI acull el Congrés Europeu d'Estudis Gitanos

  La Universitat Jaume I de Castelló acull aquesta setmana la celebració del Congrés Europeu d'Estudis Gitanos «Comunidades de Aprendizaje: Un modelo educativo de éxito con la infancia gitana», previst per als dies 21 i 22 d'octubre de 2016. La Fundació Panjab Castelló, com a organitzadora de la trobada acadèmica, ha decidit prorrogar les inscripcions fins al dimecres 19, després de constatar les expectatives que ha generat el congrés. Fins al moment hi ha inscrites 150 persones. El preu per a estudiants és de 25 euros, i 35 per a públic general.

  El congrés és una cita per a estudiantat de la universitat, personal acadèmic, professorat i també famílies, que té com a fi conèixer, difondre i consolidar les comunitats d'aprenentatge a la Comunitat Valenciana. La invitació extensiva a les famílies és clau perquè, segons afirma el president de Panjab, Enrique Giménez, «la participació de les famílies és fonamental per aconseguir una educació de qualitat. No hi ha suficient consciència de la necessitat d'implicar a les famílies». «Les comunitats d'aprenentatge són un model d'èxit abalado i contrastat tant per la Comunitat Europea com per la comunitat científica», abunda.

  El perfil internacional dels ponents és un esperó per als assistents. Professionals del País Basc, Andalusia, Catalunya i fins i tot Regne Unit es donaran cita a Castelló per donar a conèixer les experiències que s'estan desenvolupant en els seus diferents llocs de treball. El cas del País Basc i Andalusia són dues autonomies amb un alt grau d'èxit en aquest model educatiu.

  La conferència inaugural del divendres serà a càrrec de la professora Sara Baker, del Departament d'Educació de la Universitat de Cambridge. Baker, referència per a molts, és una estudiosa d'aquest sistema educatiu amb recerques en tota Europa. Un altre dels ponents més esperat és l'impulsor d'aquest sistema, Ramón Fletxa García, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona.Castelló també pot aportar la seua experiència pràctica, doncs a la ciutat el model educatiu de les comunitats d'aprenentatge està implantat en quatre centres: Carles Selma, Sant Agustín, Illes Columbretes i Guitarrista Tárrega.

   

   

  Pujar