elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Llosa, Xilxes i Moncofa uneixen forces en contra del traçat litoral del nou AVE

La Llosa, Xilxes i Moncofa uneixen forces en contra del traçat litoral del nou AVE
  • Els alcaldes alcen la veu contra un traçat que posa en un seriós compromís mediambiental i turístic a la zona

Els alcaldes de La Llosa, Ximo Llopis; Xilxes, José Martínez; i Moncofa, Wencés Alós, s'han reunit aquest mateix matí per a posar en comú la seua posició sobre el traçat projectat per al pas del nou AVE. “Una de les alternatives que ens plantegen és que el tren d'alta velocitat circule pel litoral de la nostra comarca. Una idea que ens posa en un seriós compromís tant mediambiental com turístic, ja que s'ha plantejat una línia en altura, amb 12 metres en alguns punts, que limitarà l'essència natural dels nostres pobles” ressalten els tres edils. A més, “a això cal sumar-li el fort impacte negatiu que unes obres d'aqueix calibre poden tindre tant en turisme com en connexions i qualitat de l'entorn”.

La reunió s'ha produït un dia abans de la trobada prevista a l'Ajuntament de Sagunt i que unirà a tots els alcaldes i alcaldesses afectats pel projecte de les províncies de Castelló i València, així com a representants de la Generalitat i el Govern d'Espanya.

“Aquesta és la postura que traslladarem demà a Sagunt. Un no a la línia litoral. No és un no a l'AVE, sinó al seu traçat. Creiem que l'AVE és una oportunitat turística i laboral, però sense que danye als nostres municipis. Existeix l'oportunitat que el traçat passe per zones més a l'interior, per la nova autovia, i això és el que volem” emfatitzen els alcaldes.

Indicar, també, que una vegada finalitze la reunió oficial a Sagunt, els tres alcaldes juntament amb l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, mantindran una reunió a quatre amb els seus consistoris, tant el seu grup polític com les formacions de l'oposició, per a donar a conéixer les conclusions i traçar una línia de treball conjunta i coordinada que vetle pels interessos dels municipis.

Pujar