elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Llosa presenta el seu programa de festes en honor a Sant Felip Neri i Sant Isidre Llaurador

La Llosa presenta el seu programa de festes en honor a Sant Felip Neri i Sant Isidre Llaurador

  El programa de les festes patronals inclou propostes variades i atractives per a totes les edats. Des dels actes taurins fins a les activitats infantils, passant per revetles, concursos o menjars populars.

  El volteig general de campanes anunciarà el dissabte 3 al migdia l'inici de les celebracions. Per la vesprada es provarà el primer bou feréstec de les festes, un exemplar de la ramaderia de Palha, marcat amb el número 836 guarisme 2, i de nom "Esperto". Per la nit hi haurà un bou embolat de la ramaderia de Javier Tàrrega "El Gallo" i després festa en el carrer Sant Felip Neri.

  El diumenge 4 se celebrarà la festivitat de Sant Felip Neri. La cercavila amb la Unió Musical Sant Felip Neri acompanyarà a la regina de les festes i la seua cort d'honor fins a l'església parroquial per assistir a la missa solemne. Després d'eixir de missa, a les 13:30 hores, la Pirotècnia Peñarroja de la Vall d'Uixò llançarà una "mascletà" en la plaça Espanya en honor al patró.

  Per la vesprada, els xiquets podran passar-ho bé en el parc infantil que s'instal·larà en el polifuncional del Xop.

  I a les 21 hores es viurà l'emotiva processó amb la imatge del sant pels carrers de costum. No faltarà la música de la banda local. En finalitzar, un castell de focs d'artifici realçarà la jornada festiva. El dia acabarà amb la representació del musical "Festa Major" en el polifuncional del Xop.

  L'endemà, 5 de setembre, se celebrarà la festivitat de Sant Isidre Llaurador. La regina i dames arribaran a la missa solemne, 12 hores, acompanyades per la música de la Unió Musical Sant Felip Neri. No faltarà tampoc la "mascletà" a càrrec de la pirotècnia Peñarroja en un dia tan especial. Per la nit els veïns vestiran les seues millors gales per a assistir a la processó que rematarà el castell de focs d'artifici d'època. I a les 23:30 hores el grup "Amics del Teatre de Xilxes" representarà en el polifuncional del Xop dues obres en valencià: "De rebot" d'Arturo Casino i "Bous a Castelló" de Manuel Soto.

  El dimarts 6 tornaran els actes taurins a les festes. Per la vesprada, 19 hores, es provarà un bou feréstec de la ramaderia de Oliveiras Irmaos. L'exemplar, número 534 guarisme 2, té de nom "Espadhilo II" . L'embolada de la nit serà d'un bou de la ramaderia de Javier Tàrrega "El Gallo", 23 hores. Després, acabarà la festa en el polifuncional del Xop. El parc infantil del matí patrocinat per la Diputació de Castelló, completarà els actes del dimarts.

  Quant al dimecres 7, el dia arrancarà amb el parc i "encierro" infantil en el parc del Xop. De vesprada, 19 hores, es provarà un nou exemplar de la ramaderia Oliveiras Irmaos de nom "Pandeireto". I una nit més el bou embolat, 23:30 hores, serà de la ramaderia de Javier Tàrrega "El Gallo".

  La nit de disfresses, 23 hores, marcarà la jornada del dijous. La concentració en la plaça Espanya i la posterior cercavila amb la xaranga "Xaquekache" conduirà als participants a la festa en el carrer Sant Felip Neri.

  Un altre dels plats forts de la jornada serà, 19 hores, la prova d'un bou feréstec de la ramaderia d'Antonio Bañuelos, número 20 guarisme 1, de nom "Cañonero".

  El divendres, últim dia d'actes taurins, començarà amb el parc infantil en el polifuncional. Les vaques de la ramaderia de Javier Tàrrega seran les protagonistes de la vesprada. En el descans tindrà lloc la "Cagà del Manso" que organitza la Comissió de Sant Vicent 2017.

  A les 22 hores, el poble es reunirà en el polifuncional en el sopar popular amb "Tombet de bou". La revetla amb "La Orquesta Prometida" continuarà després la festa.

  El dissabte 10 la localitat viurà el dia de les paelles. L'ajuntament facilitarà la llenya i l'arròs als participants i s'instal·larà un tobogan i un parc aquàtic per a majors i menuts. Després del dinar, la festa karaoke i la "Gimkana Grand Prix" remataran el dia.

  I el diumenge 11, últim dia de festes, tindrà lloc la missa solemne en record de tots els difunts de la localitat. A les 14 h es viurà el dinar homenatge als majors de La Llosa. Finalment, la traca fi de festes de la vesprada dirà adéu a uns intensos festejos.

  Pujar