30 de setembre de 2020 30/9/20

L’INAM presenta els primers materials obtinguts en el projecte de la Unitat Científica d'Innovació Empresarial finançat per l’AVI

L’INAM presenta els primers materials obtinguts en el projecte de la Unitat Científica d'Innovació Empresarial finançat per l’AVI - (foto 1)

    La Unitat Científica d'Innovació Empresarial (UCIE) de l'Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I de Castelló ha presentat els resultats preliminars d'una de les línies estratègiques desenvolupades, la modificació de plàstics amb materials moleculars que presenten propietats fluorescents i amb materials luminescents denominats «up-converting». Els primers han permès obtenir plàstics amb capacitat d'absorbir radiació ultraviolada i retornar-la en forma de radiació visible, mentre que els segons han atorgat als plàstics capacitat de transformar radiació poc energètica i invisible als ulls de l'ésser humà en radiació visible de major energia.

    L'obtenció de plàstics amb propietats òptiques en determinades condicions de radiació presenta un important camp d'aplicació en el seguiment i la traçabilitat de productes, marcatge, antifalsificació o dispositius emissors de llum, entre altres útils aplicacions. En la jornada de presentació, de la mà de la investigadora Beatriz Julián han participat per part de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), finançadora del projecte, la secretària general, Olivia Estrella; el cap del Servei d'Innovació, Eduardo Viana, i la cap de la Unitat d'Innovació en Digitalització, Elena Uviedo. I per part de la Universitat Jaume I de Castelló, el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo, i el director de l'Institut de Materials Avançats, el professor Juan Bisquert.

    L'objectiu general de la Unitat Científica d’Innovació Empresarial (UCIE) del INAM consisteix a millorar el model productiu de la Comunitat Valenciana aprofitant la capacitat innovadora dels investigadors i investigadores d'aquest institut en l'àmbit dels materials avançats. Aquest projecte està finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació, que promou la transferència del coneixement dels centres de recerca cap a les empreses de la regió, impulsant la difusió, l'intercanvi i l'explotació del coneixement per al benefici de la societat.

    Les empreses interessades a desenvolupar aquesta tecnologia poden trobar més informació i contacte en la pàgina www.inam.uji.es

    Pujar