elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’ESTCE lliura els diplomes de la XVIII promoció d’Enginyeria Industrial i la segona del Màster en Enginyeria Industrial

L’ESTCE lliura els diplomes de la XVIII promoció d’Enginyeria Industrial i la segona del Màster en Enginyeria Industrial

    L’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ha celebrat avui el lliurament de certificats de la XVIII promoció d’Enginyeria Industrial i la segona promoció del Màster en Enginyeria Industrial de la Universitat Jaume I. S’han lliurat més de 50 diplomes a l’estudiantat de grau que ha finalitzat la titulació enguany i diversos certificats de la segona edició d’egressats del màster.

    Així mateix, s’ha lliurat el premi al millor projecte final de carrera, del tercer concurs organitzat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana a Castelló que ha recaigut en l’estudiant Pablo Palanques Gil amb el projecte «Optimización del sistema de accionamiento mecánico de los dedos para una prótesis de mano antropomorfa». També s’ha premiat a Jordi Sales Roig, qui ha quedat finalista en la categoria amb el projecte «Disseny i dimensionament d’una màquina compensadora de varetes per a línies de producció ceràmica».

    A l’acte ha assistit el vicerector d’Investigació i Doctorat, Jesús Lancis, el director de l’ESTCE, Joaquin Gual; la vicedirectora del grau, Ana Piquer; el coordinador del màster, Ramón Cabello; el president del Consell Social de l’UJI, José Luis Breva, i el president de Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials de Castelló, Javier Rodríguez.

    Jesús Lancis ha remarcat la importància del vincle entre la Universitat Jaume I i les institucions, empreses i col·lectius cívics i professionals del territori castellonenc. Una relació que permet a les noves i nous titulats una acollida més calorosa al món laboral i que «dóna sentit a la formació universitària». El vicerector també ha motivat als graduats a seguir formant part de la comunitat universitària a través del programa AlumniSAUJI, beneficiant-se dels seus avantatges.

    Ramón Cabello, coordinador del Màster Universitari d’Enginyeria Industrial, ha reconegut l’esforç i la constància dels estudiants d’enginyeria i ha destacat l’alt índex d’ocupació d’aquestos. «Hi ha una molt bona ocupabilitat al sector i aquesta especialitat té molta implicació al mercat laboral». Per la seua part, Javier Rodríguez, president del Col·legi d’Enginyers Superiors Industrials ha fet un repàs de la iniciativa de l’UJI per fer un acte conjunt amb el col·legi per tal d’entregar els diplomes. A més, ha remarcat l’excepcionalitat dels expedients dels estudiants a nivell europeu i ha valorat la versatilitat d’aquests estudis que  recullen matèries diverses com la mecànica, l’electricitat, la química, l’estadística, la termodinàmica o la hidràulica.

    Per a finalitzar l’acte, Andrés Hernández de la Torre, titulat en Enginyeria Industrial des de l’any 2008, ha donat l’enhorabona a tots els titulats i ha fet una interessant intervenció amenitzada amb la seua pròpia experiència laboral i personal dintre del sector, des dels seus inicis a Madrid fins a la seua incorporació a la indústria castellonenca, motivant a tots els egressats així com a la resta d’assistents a lluitar per aconseguir els objectius i les metes proposades. 

    Pujar