elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP lamenta la falta d'ambició de la Diputació per destinar la mateixa inversió als municipis malgrat la pandèmia

El PP lamenta la falta d'ambició de la Diputació per destinar la mateixa inversió als municipis malgrat la pandèmia
  • Els populars van proposar incrementar en 5 milions d'euros més el Pla 135 davant l'excepcionalitat de l'any i les necessitats dels alcaldes de la província

  • Vicent Sales: “La Diputació tenia l'oportunitat de liderar la recuperació de la província, però opta per ser el furgó de cua de la Generalitat”

El Partit Popular de Castelló ha lamentat hui “la falta d'ambició” de l'equip de govern de la Diputació en destinar per a 2021 la mateixa inversió que en 2020 en el Pla 135. Tal com ha explicat hui en el ple ordinari de gener el portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, “vam proposar que s'incrementara en cinc milions d'euros més aquest pla per a davant l'excepcionalitat del moment i perquè els Ajuntaments pogueren disposar de més diners enguany, però no ha sigut així”.

El diputat provincial ha explicat que “és una llàstima que la Diputació no haja apostat per tindre altura de mires, per ser la institució líder i locomotora que la província mereix i que, en lloc d'això, aposte per anar a remolc de la Generalitat Valenciana”.

Sales ha assenyalat que “encara que estem d'acord en el Pla 135, un projecte que va posar en marxa el PP, el nostre principal ‘però’ al projecte d'enguany és la falta d'ambició i de posar els recursos de la província al costat dels alcaldes”. El diputat ha assenyalat que “on està l'excepcionalitat d'enguany si el pressupost és el mateix que el de l'any passat?”. Tot això, tenint en compte la bona salut econòmica heretada per la gestió popular amb un romanent de 40 milions d'euros i deute zero amb els bancs.

El PP també ha presentat diverses mocions al ple de la Diputació, centrades en les necessitats actuals de la província. Una moció per a reclamar a la Generalitat més inversió en els centres d'atenció primària davant la greu saturació i les retallades de la sanitat que PSOE i Compromís; una proposta que ha comptat amb el suport de tots els grups per a sol·licitar ajudes per a pal·liar els danys provocats pel temporal Filomena a la província i una moció per a reclamar la figura de la infermera escolar a la província i que, malgrat ser una necessitat evident, no ha comptat amb el suport de l'esquerra.

Pujar