2 de desembre de 2020 2/12/20

L'alcalde de Fuentes de Ayódar exposa a José Martí les necessitats del poble per a atendre els majors

L'alcalde de Fuentes de Ayódar exposa a José Martí les necessitats del poble per a atendre els majors - (foto 1)
  • El president de la Diputació destaca la necessitat de continuar millorant la qualitat de serveis a l'interior de la provincia

El president de la Diputació, José Martí, i l'alcalde de Fuentes de Ayódar, Jordi Lucena, coincideixen en posar de manifest la necessitat d'impulsar a l'interior residències per a persones majors i dependents. Fer-ho “ajudaria a fixar població al territori perquè els ancians no es veurien obligats a marxar-se a la costa i, a més, es generarien llocs de treball en l'àmbit rural”.

És la principal reflexió sorgida de la trobada que Martí i Lucena han mantingut en la Diputació, en el qual l'edil de Fuentes de Ayódar ha informat el president de les seues possibilitats de disposar de 1.000 metres quadrats de terreny per a poder acollir en un futur una residència.

Martí i Lucena han abordat la complexitat del procés i han posat de manifest la importància que totes les etapes es recórreguen de comú acord amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ja que els tècnics d'aquest departament són els que han de marcar les pautes a seguir. Per això, el president Martí ha mostrat la disposició de la Diputació a facilitar aqueixos contactes amb la Conselleria, Per part seua, l'alcalde de Fuentes de Ayódar ha expressat el seu desig d'anar de la mà amb la Diputació per a portar avant aquestes iniciatives.

José Martí creu que “la millor manera d'afrontar el repte demogràfic és incrementant el número i la qualitat dels serveis que es presten en els municipis d'interior, serveis que han d'estar vinculats a la salut i el benestar social”. En aquest sentit, defensa la importància que hi haja residències comarcals “perquè els ancians puguen continuar vivint en el seu entorn de sempre i perquè els seus familiars que residisquen fóra continuen tenint motius per a tornar als seus pobles amb una certa perioricitat”.

En un altre ordre de coses, l'alcalde de Fuentes de Ayódar també ha sol·licitat la col·laboració del Servei Provincial d'Arqueologia de la Diputació per a abordar el problema existent amb l'antic cementeri que va ser clausurat en 1929.

Pujar