elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sant Jordi programa una intensa i variada activitat per a dinamitzar els caps de setmana este estiu

L'Ajuntament de Sant Jordi programa una intensa i variada activitat per a dinamitzar els caps de setmana este estiu
  • Iván Sánchez Cifre: “Cada any dinamitzem encara més l'oferta d'oci estival pensant en els nostres veïns i visitants”

L'Ajuntament de Sant Jordi ha organitzat per a este estiu una intensa i variada agenda d'activitats perquè tants els veïns com els visitants puguen gaudir els caps de setmana d'este estiu. Es tracta de més d'una vintena esdeveniments que concentraran més d'un centenar d'activitats que estan dirigides a públics de totes les edats, que inclouen esdeveniments musicals, activitats culturals, competicions esportives, festes amb música i gastronomia i promoció del patrimoni natural del municipi.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “cada estiu dinamitzem encara més la nostra oferta d'oci estival no sols perquè gaudisquen els nostres veïns, sinó també per a atraure a visitants de fora que ajuden a potenciar les oportunitats econòmiques tant dels comerços i empreses del poble com de la Urbanització Panoràmica, que també acull algunes de les nostres activitats. La segona mitat de juliol i començament d'agost serà especialment intens amb la celebració de les Festes Majors de Sant Jordi i la Mostra d’Oficis Tradicionals, que enguany és el primer que se celebra després de ser declarada Festa d'Interés Autonòmic”.

Així, des de demà divendres, que s'inicia la programació estival amb el cinema d'estiu, fins al dissabte 24 d'agost que es tancarà amb el sopar de final de l'estiu, l'Ajuntament de Sant Jordi oferirà una infinitat d'activitats amb l'epicentre en les Festes Majors de Sant Jordi, del 19 al 29 de juliol, la Mostra d’Oficis Tradicionals, el 3 i 4 d'agost, i el Cap de setmana festiu i cultural en Panoràmica, el 17 i 18 d'agost.

A més, cal tindre en compte que des de l'1 fins al 19 de juliol i des del 30 de juliol fins al 30 d'agost se celebrarà l'Escola d’Estiu de Sant Jordi, que tindrà lloc en el CEIP Lluís Tena i la data del qual per a inscriure's finalitza este divendres.

D'altra banda, l'equip de Govern manté les rutes culturals que amb tant èxit es van posar en marxa l'estiu passat amb l'objectiu d'aprofitar els recursos patrimonials del poble com a reclam turístic. D'esta manera pretén millorar les experiències que oferix el Consistori en tot el terme municipal per a ajudar a augmentar l'arribada de visitants i millorar les oportunitats econòmiques de comerços i servicis hotelers i de restauració del poble.

Les experiències són ‘Els oficis perduts del bosc’, “una ruta interpretada de senderisme al capvespre on descobrirem les empremtes dels antics i sovint sorprenents, oficis tradicionals del bosc. Endinsa't en el bosc del Bovalar i redescobrix els antics oficis relacionats amb el camp, la ramaderia, la caça, la recol·lecció i l'aprofitament forestal en el Maestrat. Maridaremos l'experiència amb un fantàstic tast guiat de vins naturals en ruta i altres delicioses especialitats locals”.

La segona és ‘Oliveres & Estreles: El somni d'una nit d'estiu’, “una experiència multisensorial nocturna sota la llum de les estreles amb el fil conductor de l'olivera i el seu simbolisme històric en les diverses cultures i civilitzacions que han precedit: maridaremos l'experiència amb el tast arqueogastronómica d'ancestrals receptes iberes, romanes, fenícies i de l'antiga Grècia. Acompanyarem el viatge en el temps amb la mitologia i evocadora música clàssica viu sota el peu d'una espectacular olivera mil·lenària”. Les reserves es poden fer directament en línia en la web www.exploramaestrat.com.

Programació d'Estiu a Sant Jordi 2024 (14 juny-24 agost)

Divendres 14 de juny.

21 hores. Cinema d'estiu. Pel·lícula Brave (indomable). Lloc: Fossar Vell.

Dissabte 15 de juny.

19 hores. Americana nocturna amb sopar i DJ. Lloc: Pitch & Putt. Preu 10 euros.

Diumenge 16 de juny.

10 hores. Sant Jordi Bike & Enjoy, a càrrec d'Explora Maestrat. Lloc: entrada de Panoràmica. Preu 5 euros.

Dissabte 22 de juny.

9.30-13.30 hores. Americana Welcome Summer Sant Jordi (Paella + DJ). Lloc: Pistes municipals. Preu inscripció 10 euros.

Diumenge 23 de juny.

21.30-23.30 hores. Nit de Sant Joan. Discomóvil X-Sound. De 20 a 21.30 hores, tardeo; de 21.30 a 23.30 hores, sopar; 23.30-1.30 hores, post sopa. Lloc: Centre Comercial Panoràmica.

Dilluns 24 de juny.

11 hores. Visita teatralitzada, organitzada per Ànima Maestrat. Lloc: Plaza de l'Església.

De l'1 al 19 de juliol i del 30 de juliol al 30 d'agost.

Escola d'Estiu. Lloc: CEIP Lluís Tena. De 8.30 o 9 hores a 13.30 hores.

Divendres 5 de juliol.

Audicions i concert de la banda infantil. Lloc: Plaza d'Espanya.

Dissabte 6 de juliol.

20 hores. Concert de l'Associació Musical Sant Jordi. Lloc: Pitch & Putt.

Divendres 12 de juliol.

20 hores. Conferència sobre l'estada de la Legió Còndor a Sant Jordi. A càrrec de Joan Ferreres i Ens. Lloc: Centre Cívic.

21.30 hores. Cinema d'Estiu. Pel·lícula ‘Pa: Viatge a Mai de la vida’. Lloc: Fossar Vell.

Dissabte 13 de juliol.

19 hores. Experiència turística: A la cerca dels oficis perduts del bosc, a càrrec d'Explora Maestrat. Eixida des de la Plaça de l'Església. Preu 5 euros.

Diumenge 14 de juliol.

19 hores. Concert de la Coral Veus de Sant Jordi. Lloc: l'Església.

20.30 hores. Concert d'estiu de l'Associació Musical Sant Jordi. Lloc: poliesportiu.

Del 19 al 29 de juliol.

Festes Majors de Sant Jordi.

Dissabte 3 i diumenge 4 d'agost.

Mostra d’Oficis Tradicionals.

Dijous 8 d'agost.

19 hores. Presentació del llibre ‘La República a Sant Jordi’, a càrrec de Joan Ferreres, Narcís Tena i Rubén Julio. Lloc: Centre Cívic.

Divendres 9 d'agost.

8 hores: Excursió a la Font de la Salut amb esmorzar inclòs. A càrrec de l'Associació de Jordiencs absents. Eixida des de la Plaça Major.

Dissabte 10 d'agost.

19 hores. Presentació de la novel·la ‘Dolça, el fesol del Maestrat Medieval’, a càrrec de Joan Ferreres i Ens. Lloc: Centre Cívic.

Divendres 16 i dissabte 17 d'agost.

20.45 hores. Experiència turística: Oliveres i Estreles. A càrrec d'Explora Maestrat. Preu 18 euros. Eixida des de la Plaça de l'Església.

Dissabte 17 i diumenge 18 d'agost.

Cap de setmana festiu i cultural en Panoràmica.

Dissabte 17, a les 19.30 hores. Teatre Familiar. Lloc: Centre Comercial de Panoràmica.

23 hores. Nit jove. Concert i a continuació DJ.

Diumenge 18 d'agost, a les 22 hores. Caminada en Lluna Plena. Preu 5 euros. Inscripcions en l'Oficina de Turisme i l'Entitat Urbanística.

Dissabte 24 d'agost.

Sopar Final d'Estiu. Lloc: Plaza de l'Ajuntament.

Pujar