elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sant Jordi entregarà tots els ingressos de les seues Festes Majors a la AECC, ONCE i ATENEU Maestrat

L'Ajuntament de Sant Jordi entregarà tots els ingressos de les seues Festes Majors a la AECC, ONCE i ATENEU Maestrat
  • Iván Sánchez Cifre: “Seran unes festes solidàries per a ajudar-los a desenvolupar la seua labor social en un moment tan complicat”

L'Ajuntament de Sant Jordi ha presentat aquest matí el calendari de les Festes Majors d'enguany, que per primera vegada tindran un caràcter purament solidari. Així ho ha volgut l'equip de Govern que dirigeix Iván Sánchez Cifre, que destinarà absolutament tots els ingressos que obtinga per a ajudar al fet que l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), l'ONCE i ATENEU Maestrat puguen desenvolupar la seua intensa labor social.

Són més de 30 esdeveniments els que l'Ajuntament de Sant Jordi ha programat entre el 23 de juliol i el 2 d'agost, entre els quals hi haurà actes religiosos tradicionals, actuacions musicals, activitats gastronòmiques i d'oci, a més de recuperar els espectacles taurins una vegada que s'ha superat el període més greu de la pandèmia i ha augmentat l'índex de vacunació.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha volgut posar especialment en valor que “hem volgut que les festes d'enguany tinguen un perfil eminentment solidari després de portar ja quasi any i mig en el qual tanta gent ho ha passat, i encara ho està passant, tal malament. En aquests moments, és més important que mai el treball social que desenvolupen associacions com la AECC, l'ONCE i ATENEU Maestrat, per la qual cosa hem volgut col·laborar amb ells més que mai. D'aquesta manera, els entregarem tots els ingressos obtinguts per la venda de tiquets i entrades per a aquells esdeveniments que ho requerisquen”.

L'alcalde de Sant Jordi també ha insistit que “una cosa és que celebrem aquestes festes després de no poder-lo fer l'any passat i una altra que haja tornat la normalitat plena. En tots els esdeveniments programats caldrà complir amb les mesures de seguretat sanitàries fixades pel Govern i la Generalitat i aplicar el sentit comú per a evitar contagis”.

A més, Iván Sánchez ha celebrat el fet que “anem a recuperar els espectacles taurins. Si bé encara no ha fixat la Generalitat els criteris per a poder celebrar *bous al carrer, almenys si que hem programat espectacles taurins perquè els veïns del poble i els visitants puguen gaudir de les nostres tradicions de manera segura”.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Jordi ha decidit reforçar enguany la col·laboració que ve mantenint des de fa anys amb ATENEU Maestrat per a ajudar a combatre el dany cerebral adquirit. L'alcalde de Sant Jordi ha signat el conveni amb la presidenta de Ateneu Maestrat, en el qual s'augmenta la subvenció directa a 1.500 euros, la major entre els xicotets municipis que col·laboren amb aquesta institució.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “Ateneu Maestrat dona un servei únic i essencial a la nostra comarca, per la qual cosa entenem que és important ajudar-los augmentant la nostra quota, per la qual cosa som els que més aportem de manera directa entre els pobles xicotets. A més, rebran l'ajuda solidària que pactem amb els organitzadors dels festejos taurins previstos per a aquest estiu”.

També ha explicat Iván Sánchez que “esperem haver confeccionat un cartell de festes prou atractiu per a atraure a molts visitants i convidats a tots a participar en les activitats de manera segura. Cal tindre en compte que també són dies de dinamització de l'economia local, per a compensar alguna cosa tot el que han patit, una cosa a la qual volem contribuir des de l'ajuntament de Sant Jordi”.

L'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha presentat el programa d'aquestes festes solidàries juntament amb Sara, de ATENEU Maestrat, i Raquel, de AECC Sant Jordi.

Sara Casanova, de ATENEU Maestrat, ha volgut “donar les gràcies a l'Ajuntament, especialment a l'alcalde, la regidora de Festes i a les associacions que col·laboren en les festes per aquest gest tan magnífic per a ajudar-nos a treballar en la nostra labor social. Pese a l'estat d'alarma hem estat prestant servei a quasi totes les famílies que necessitaven la nostra ajuda”.

Raquel Reina, de AECC Sant Jordi, també ha destacat que, a més de “agrair aquest gest solidari, és un moment important ja que, en la nostra junta local, a causa del covid, hem hagut de reduir molt les nostres activitats per a aconseguir ingressos i poder continuar ajudant a la gent”.

Limitacions per a previndre el risc de contagi

L'alcalde ha destacat l'intens treball que ha fet l'edil de Festes, Begoña Ferreres, per a fer un programa de festes tan atractiu, malgrat les limitacions que encara hi ha per culpa de la pandèmia del coronavirus. A més, ha agraït a les associacions i col·lectius de Sant Jordi la seua implicació i col·laboració “per a fer unes festes tan completes i atractius, malgrat ser un any tan complicat”.

Iván Sánchez, a més, ha insistit tant als organitzadors dels diferents esdeveniments, així com als veïns i visitants de Sant Jordi, “que extremen les mesures de seguretat sanitària per a previndre el contagi per culpa del coronavirus”.

Cal recordar que la regidora de Festes va voler destacar en donar les primeres claus del programa que “malgrat les restriccions, mantenim els actes tradicionals com són el dia de la Dansa, el dia de les Paelles i el dia de la Vaca, quan es podran degustar les calderes típiques del dia de la vaca. Els festejos taurins tornen a ser protagonistes, amb una àmplia programació taurina, que tindrà lloc en la plaça portàtil situada a l'esplanada del poliesportiu municipal”.

A més, la regidora de Festes també va posar en valor “que hi haurà grans actuacions musicals, com durant la vesprada especial de sarsueles i musicals, així com actuació estrela amb un monòleg a càrrec de l'artista local Oscar Ens Xifre. D'altra banda, també cal destacar la típica entrada infantil amb bous de carretó, el dissabte 24 de juliol”.

Record per les greus inundacions en Mayschoss

D'altra banda, l'alcalde de Sant Jordi ha volgut mostrar la seua solidaritat i ha traslladat que “els veïns de Sant Jordi estem molt apesarats per la catàstrofe generada per les fortíssimes tempestes a Alemanya que han provocat greus pèrdues en el districte de Ahrweiler, al qual pertany el nostre poble germà de Mayschoss. Desitgem que tots estiguen bé. Des de Sant Jordi estem molt pendents de qualsevol novetat, i enviem tot el nostre afecte i afecte als nostres veïns germans”.

Pujar