30 de novembre de 2020 30/11/20

Labora concedeix 5,1 milions d'euros per a contractar a 272 persones joves sense ocupació a la Plana Alta i la Plana Baixa

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit 5,1 milions d'euros per a la contractació de 272 persones joves sense ocupació a les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa. 

  Aquestes ajudes, que beneficiaran a 37 municipis, la Diputació de Castelló i la Mancomunitat Espadán-Mijares, s'emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus, que està format per dos programes d'incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit de la Comunitat. 

  Gràcies a aquest Pla a la Plana Alta es destinaran més de 2,8 milions d'euros. Així, entre les ajudes concedides en aquesta comarca destaquen els 1.620.490,89 euros concedits a Castelló, que permetran contractar a 85 persones joves sense ocupació o els 239.322,94 euros que rebrà l'Ajuntament d'Almassora per a poder dur a terme 13 noves contractacions. 

  A la Plana Baixa, cal ressaltar els 510.044,46 euros concedits a l'Ajuntament de Vila-real per a la contractació de 27 persones joves, els 445.062,61 euros destinats a contractar a 24 persones joves procedents de la desocupació en el municipi de la Vall d'Uixó o els 321.492,76 euros que rebrà l'Ajuntament d'Onda. En total, la Conselleria ha concedit més de 2,2 milions d'euros en aquesta comarca. 

  Mancomunitats i Diputació beneficiàries 

  Entre les entitats beneficiàries del Pla Avalem Joves Plus en la Plana Baixa també es troba la Mancomunitat Espadán-Mijares que rebrà 47.964,72 euros per a contractar a tres persones joves aturades. La Diputació Provincial de Castelló també rebrà 246.663,51 euros i podrà contractar a 13 persones joves. 

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat "la importància del Pla Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d'ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral". 

  Pla Avalem Joves Plus 

  Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d'Economia Sostenible a través de Labora en l'anterior legislatura. 

  Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. 

  Consta de dos programes d'incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu. 

  Les ajudes per municipis estan disponibles en aquest enllaç: consultar ací 

  Pujar