La jutgessa ajorna el termini per a ‘salvar’ Marie Claire i la Generalitat manté l'esperança en l'arribada d'inversors
La consellera, Nuria Montes, ha criticat la gestió del Botànic en l'empresa
La titular del jutjat del Mercantil que tramita el concurs de creditors de l'empresa tèxtil Marie Claire de Vilafranca ha decidit allargar el termini per a la presentació d'ofertes, que finalitzava esta setmana.
Així, s'ajorna fins a finals de mes el termini màxim per a evitar la liquidació de l'empresa, per la qual cosa la la consellera d'Indústria, Nuria Montes, assegura que manté oberta la porta a l'esperança que finalment es presente un inversor, després que el grup inversor C2 Private Capital rebutjara fer-se càrrec de l'empresa.
“Imaginem que si la jutgessa ha ampliat el termini és perquè algun moviment hi haurà sobre la taula”, ha assenyalat Montes este dimecres en una visita a l'Arenal de Borriana, per la qual cosa ha afirmat que “estarem vigilants perquè l'oferta que es presente, si és així, assegure la continuïtat de l'empresa i els llocs de treball”.
La consellera ha defés que l'empresa continue la seua línia productiva si és viable, “però amb una base sòlida i ofertes que garantisquen l'ocupació en la zona”, recalcant la seua oposició a la gestió del Botànic, contra la qual ha arremés.
“Potser els informes econòmics no estaven el ben fets que deurien quan s'invertixen deu milions en una empresa que nou mesos després ha de tancar”, ha expressat Montes, que ha recordat que “la crisi i el declivi que va produir en els anys del Botànic: dels quasi 500 treballadors que ténia la fàbrica 400 van ser acomiadats durant eixa època”.
Els casos de Bimbo i Galmed
D'altra banda, ha subratllat que “les decisions empresarials no les podem modificar, però la nostra principal preocupació sempre és l'actiu humà”.
Així, ha recalcat les gestions realitzades amb la planta de Bimbo al Verger per a evitar una desfeta laboral. “Hem treballat des del minut zero amb ells i abans que s'extingiren els contractes de treball quasi el 60% dels treballadors ja tenia una nova ocupació i l'altre 40% estava en vies de formació per a reciclar-se”, ha explicat.
També s'ha referit al cas de ThyssenKrupp Galmed en el Port de Sagunt, recriminant al Govern central que encara no haja pres cartes en l'assumpte per a frenar el tancament de la planta metal·lúrgica.
“La Generalitat ha posat damunt de la taula totes la seua capacitat d'ajuda per a millorar els processos productius i que puga continuar oberta, però és el Ministeri el que no ha posat damunt de la taula res”.